De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 31 januari

---

Eerste werkweek

Al scrollende op Instagram kwam ik de vacature voor redacteur bij de Boekenkrant tegen. Meteen begon ik mijn motivatiebrief op te stellen. Ik was al langer actief als redacteur, maar zag nu een kans om met heel veel verschillende schrijvers, genres, uitgeverijen en recensenten te werken. Snel stuurde ik mijn mail – en nu zit ik hier!

Tijdens mijn studie heb ik me jarenlang vooral op Engelstalige literatuur gefocust, maar al snel daarna begon ik me weer met veel plezier op de Nederlandse boekenmarkt te richten. Zo herontdekte ik de favoriete schrijvers van mijn tienjarige ik, zoals Tonke Dragt en Jan Terlouw, en vond ik nieuwe verhalen en gedichten om me op te storten, waaronder die van Nadia de Vries, Simone Atangana Bekono en Roos van Rijswijk.

Een eerste werkweek is altijd spannend, maar die spanning vergeet je al snel als je de hele dag over schrijvers en hun boeken mag lezen – en zelf mag lezen en schrijven natuurlijk! Ik hoop bij de Boekenkrant nog veel meer nieuwe boeken en schrijvers te ontdekken, en er zelf aan bij te dragen dat ook andere mensen dit kunnen doen.

Ilse van Oosten
Redacteur Boekenkrant
ilse@boekenkrant.com

---
Boekhandel Bruna Van de Geest: Een boekhandelaar met ondernemershart

Boekhandel Bruna Van de Geest: Een boekhandelaar met ondernemershart

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand is dat boekhandel Bruna Van de Geest in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar Wim van de Geest vertelt over zijn lokale boekhandel, waarmee hij écht wat wil betekenen voor zijn klanten.

Lees verder

---
Column Lex Jansen: De wereldburger

Column Lex Jansen: De wereldburger

Het was een grauwe dag in november. Den Haag liet zich van zijn lelijkste kant zien. Weggedoken in mijn kraag en sjaal liep ik in een rechte lijn van het Centraal Station naar de bouwput bij het Spui. De verbouwing van de Tweede Kamer is er in volle gang. Aan de overkant zag ik al de warme lichten van het Theater aan het Spui. 

Lees verder

---

Literatuur

De redactie tipt: poëzie

De redactie tipt: poëzie

De Poëzieweek (26 januari t/m 1 februari) is in volle gang. Met evenementen door heel het land als poëziespeurtochten, leesgroepen, workshops en voordrachten is er deze week niet alleen genoeg te doen voor de poëzieliefhebber, maar ook voor de lezer die dit genre wil ontdekken! En als redactie van de Boekenkrant helpen wij hier graag bij. Daarom tippen wij een uiteenlopende selectie poëziebundels, zodat iedereen er een kan vinden die bij diegene past!

Lees verder

---

Interview Lotte Kok: ‘Hine lijkt op hoe ik was toen ik veertien was’

Hine woonde ooit samen met haar moeder in een plaggenhutje in het bos, tot haar moeder haar alleen achterliet in een kasteel bij haar verre familie. Als er een plaag uitbreekt, ontvlucht Hine op haar veertiende het kasteel. Ze rent terug het bos in, maar daar blijkt het duisterder dan verwacht. Lotte Kok vertelt met Hine het oude verhaal van Mariken van Nieumeghen in een nieuwe, magische setting.

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Er zit meer in de zee dan je denkt

Zeevonk lijkt wel een film. Dat was ook het idee: Wendy Huyghe, een Belgische auteur en scenarioschrijver, bedacht het verhaal samen het haar broer, regisseur Domien Huyghe. Zij goot het in een boek, haar debuut voor jongeren. Hij maakte er een film van, die begin 2023 in première gaat.

Lees verder

---

Recensie: Vriendschap boven de poolcirkel

Ook al doet de naam anders geloven, er wonen al vele jaren geen beren meer op Bereneiland. Wanneer April samen met haar papa naar het eiland boven de poolcirkel verhuist om er onderzoek te doen, verwacht ze dan ook niet dat ze er Beer tegen het lijf zal lopen. 

Lees verder

---

Non-fictie

Nieuwe titel: 'n Beetje leuk ouder worden

'n Beetje Leuk Ouder Worden van Wies Verbeek, als journalist gespecialiseerd in het onderwerp healthy aging, biedt inzichten en handige tips over gezond ouder worden.

Lees verder

---

Recensie: Iconen uit de rock-'n-roll

‘Het was een mooie trip, maar ik ben er nog niet klaar mee. Rock-’n-roll, hoe marginaal ook in het leven van alledag, is de brandstof waarop ik elke keer vaar.’ Popjournalist Jean-Paul Heck neemt de lezer mee in zijn ontmoetingen met iconische bands en artiesten in de afgelopen dertig jaar.  

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com