De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 december

---

Even opwarmen

Vanwege de hoge energieprijzen kunnen wij in ons studentenhuis de verwarming niet heel hoog zetten. Een paar van mijn huisgenoten hebben een elektrische kachel, maar daardoor is de zekering in de stoppenkast al een aantal keer doorgebrand. Niet heel erg handig, want daardoor zaten we een aantal avonden in een koud en donker huis.

Vanochtend vroeg was het in mijn kamer onder de 10 graden na een koude nacht. Voor mij te koud om lekker thuis te kunnen werken. Tegenwoordig probeer ik op mijn thuiswerkdagen zoveel mogelijk te zoeken naar creatieve oplossingen om het aangenamer te maken. Zo ga ik de laatste tijd op mijn thuiswerkdagen weleens naar de LocHal, de grote bibliotheek van Tilburg. Iedereen kan daar terecht om op te warmen, te werken en studeren. Als stagiaire van de Boekenkrant vind ik dat zeker niet erg. Ik zit hier tussen alle mogelijke boeken die je maar kunt bedenken. Drie verdiepingen vol met boeken in een groot monumentaal pand in de Spoorzone in Tilburg, dat vroeger diende als onderhoudswerkplaats voor de treinen van de Nederlandse Spoorwegen. En aangezien destijds alleen openbare gebouwen een centrale verwarming hadden, was het hier toen – ironisch genoeg – wel koud. Tegenwoordig kan ik hier als student gelukkig gaan zitten om op te warmen en lekker te werken. En inspiratie opdoen voor boeken die ik nog wil lezen. Momenteel heb ik bijvoorbeeld het boek Heartstopper van Alice Oseman van ze geleend. Met dit hartverwarmende verhaal kom ik de decembermaand wel door!

Sanne van der List
Redactie-stagiaire Boekenkrant
sanne@uhb.nl

---

Literatuur

Interview met Wensly Fransisco: 'Nederland kent verschillende parallelle werelden'

De jonge Lucci verhuist op zijn zevende met zijn moeder van Curaçao naar een achterstandswijk in Tilburg, nadat zijn vader de benen heeft genomen. Hij droomt van een carrière als rapper of filmmaker, maar zijn werkelijkheid bestaat uit geweld, vernederingen en anarchie. De verleiding van de straat is groot, maar ondanks alles vecht Lucci voor een betere toekomst.

Lees verder

---

Nieuwe titel: In Barbarije

In Barbarije is het tweede deel in de serie Zonen van Jafeth, bestaande uit vier (los te lezen) historische romans over de Hollanders en de slavenhandel in de zeventiende eeuw. Het is opgenomen in de literatuurlijst van de nieuwe Canon van Nederland. 

Lees verder

---

Boekfragment: Een lied voor Achilles

Een verhaal over goden, koningen, liefde, moed en onsterfelijke roem. 

Mijn vader was een koning en de zoon van koningen. Hij was klein van stuk, zoals de meesten van ons. Hij was gebouwd als een stier, een en al schouders. Hij trouwde met mijn moeder toen ze veertien was en door de priesteres tot vruchtbaarheid gezworen.

Lees verder

---

Recensie: De waanzin van ‘overal zit mens’

De Vlaamse auteur Yves Petry debuteerde in 2001 met de roman Gods eigen muziek en werkte sindsdien zonder veel publiciteit te zoeken aan zijn oeuvre. In 2011 won hij de Libris Literatuur Prijs met De maagd Marino, gebaseerd op een waargebeurd voorval, waarbij een man zich uit vrije wil liet opeten door zijn minnaar.

Lees verder

---

Boekfragment: Een vleugje kaneel

Aspen krijgt een nieuwe baan in het hoge noorden van Canada, maar het lijkt wel of er iets niet pluis is op de school waar ze directeur wordt...

‘Holy shi…’ Aspen rilde als een rietje toen ze de grote loods van het vliegveld uitstapte. Waarom had niemand haar verteld dat het hier zo koud was?

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Oude sprookjes in een fris en vrolijk jasje

De sprookjes van Grimm zijn al vele malen uitgegeven. Waarschijnlijk hebben velen wel een of andere editie ervan in de kast staan. De nieuwste bewerking van deze wereldberoemde sprookjes is de hervertelling van Elli Woollard. En die is zeker de moeite waard, vooral dankzij de kleurrijke tekeningen en de vlotte vertaling.

Lees verder

---

Strips

Boekfragment: Naar Texas en terug

In de graphic novel Naar Texas en terug neemt een vader zijn adolescente zoon mee op reis als een moderne ‘rite de passage’. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKDuurzaam.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com