De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 november

---

Alles afronden

Als stagiaire op de redactie van de Boekenkrant leer je veel verschillende aspecten van het journalistieke vak. Artikelen schrijven, interviews afnemen, overzichtelijk te werk gaan, nieuwsbrieven in elkaar zetten en nog veel meer. Zo heb ik ook veel gewerkt aan het TikTok-account van de Boekenkrant. Nu zit mijn stage er bijna op, wat betekent dat ik mijn werkzaamheden langzaam aan het afronden ben.

Tijdens mijn stage heb ik veel dingen mogen doen en veel mogen zien. Zo ben ik naar het Kinderboekenbal geweest samen met mijn vriend. Een bijzondere ervaring. Eén die ik nooit had verwacht te mogen ervaren. Het feest was versierd met gouden slingers en Irene Moors presenteerde de uitreiking op een enthousiaste manier. Een andere ervaring die me altijd bij zal blijven, is het interviewen van de schrijvers van De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie. Dat was een gezellig en leuk gesprek over een boek met veel kunst. En ik ben dol op kunst!

Nu mijn stage bijna ten einde is, weet ik ook waar mijn aandachtspuntjes nog zitten. Mijn spelling kan nog verbeterd worden, net als mijn zinsopbouw. Ook weet ik waar ik al sterk in ben, zoals de creativiteit die ik in mijn TikTok-video's stop. Ik weet dat als ik blijf oefenen en meer ervaring opdoe, ik nog beter word in het journalistieke vak. Wie weet mag ik me dan ooit een waardig journalist noemen.

Adinda Graafland
Redactie-stagiaire Boekenkrant
Adinda@uhb.nl

---

Literatuur

De sonnetten van Jorge Luis Borges

De sonnetten van Jorge Luis Borges

Poëzie, passie en filosofie: voordracht, tango en meer met de sonnetten van Jorge Luis Borges. Op zondag 27 november nemen het collectief Feest Der Poëzie en De Nieuwe Liefde je mee naar de wonderlijke wereld van Jorge Luis Borges. Waan je in een avond vol poëzie, passie en filosofie. 

Lees verder

---

Recensie: Sprankelend en tragikomisch debuut

Mijn moeder zegt is het debuut uit 2012 van de Deense Stine Pilgaard (1984), waarmee ze de Bodil en Jørgen Munch-Christensen debutantenprijs won. Uitgeverij Oevers bracht eerder Meter per seconde uit, haar meest recente en veelgeprezen werk dat in Denemarken in 2020 verscheen. 

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Een onschuldig doelwit

Shelena Shorts schets met haar boek De Kring een wereld als de onze, maar dan met een vleugje fantasie. Al eeuwenlang beschermt de familie Petrescu de samenleving tegen een groot gevaar: de halfbloeden. Maar blijft Vasi Petrescu zijn plicht trouw wanneer hem opgedragen wordt om een meisje uit te schakelen?

Lees verder

---

Promotie: Als ik de baas van het land was

Wat zou jij doen als je de baas van het land was? Vraag het een kind en je krijgt mooie, dromerige, geestige, eerlijke, maar ook radicale antwoorden! Het boek Als jij de baas van het land was is vanaf nu verkrijgbaar bij kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken.

Lees verder

---

Non-fictie

Interview: Voor voetbalfans en filosofieliefhebbers? 

In Hooghouden wordt filosoof René ten Bos door Trouw-journalist Peter Henk Steenhuis uitgedaagd om na te denken over... voetbal. En dat is de eerste keer dat zoiets in Nederland op papier wordt gezet! Ten Bos: ‘Voetbal verbindt heel veel mensen, ongeacht geloof, herkomst of status.’

Lees verder

---

Recensie: Lekker lunchen is hip

Of je nu naar dat gezellige tentje op de hoek gaat, op je thuiswerkdag tijd maakt voor een lekkere tosti met de kinderen, of gewoon een lunch meeneemt naar de werkplek: het kan en mag allemaal. Want lekker lunchen is hip. Maar als je zelf wat maakt, vraagt dat natuurlijk de nodige voorbereiding.

Lees verder

---
Interview met Nadia Zerouali: Wat is Het Gouden Kookboek waardig?

Interview met Nadia Zerouali: Wat is Het Gouden Kookboek waardig?

Eens per jaar wordt Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. Een winnaar kiezen is niet makkelijk. Gelukkig bestaat er een jury die hierin een steentje bijdraagt: zij kiezen de genomineerden, jij de winnaar. ‘Je moet er honger van krijgen,’ aldus juryvoorzitter Nadia Zerouali.

Lees verder

---

Strips

Boekfragment: Anton Dingeman was hier

Boekfragment: Anton Dingeman was hier

Na 21 jaar stopte Pieter Geenen in april dit jaar zijn dagelijkse strip in Trouw, Anton Dingeman. Als doekje voor het bloeden zijn in Anton Dingeman was hier Dingemans beste inzichten gebundeld, gelardeerd met Weetjes van de Week.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKYA.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com