De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 september

---

Schuld

Drie jaar geleden – het lijkt een ander tijdperk – sprak ik John Boyne via Zoom. We hadden het over zijn roman Een ladder naar de hemel, over een oude schrijver die bang is dat zijn plotse roem een geheim uit zijn verleden naar boven zal halen: dat hij als jongen bij de Hitlerjugend heeft gezeten. Zal hij aan de digitale schandpaal genageld worden? 

Dit keer had ik de kans om de auteur in persoon te spreken, want hij kwam op boektour naar Nederland. Helaas bleek het op het laatste moment wegens de treinstakingen onmogelijk om bij het Ambassade Hotel in Amsterdam te komen, en moesten we toch weer achter het scherm kruipen. Niettemin was het weer een boeiend gesprek: dit keer over zijn nieuwste roman Toen de wereld brak, het vervolg op De jongen in de gestreepte pyjama. Een roman die ook over schuld en medeplichtigheid gaat, wederom op meesterlijke wijze uitgevoerd. Hierin volgen we Gretel, de zus van Bruno, die haar hele leven aan haar schuldgevoelens probeert te ontsnappen. Boyne: ‘Ik wil er altijd voor zorgen dat lezers zelf moeten beslissen hoe ze zich over een personage voelen.’  

Als ik hem nog een derde keer spreek, hoop ik hem dan eindelijk de hand te kunnen schudden. 

Mirjam Mulder 
Hoofdredacteur Boekenkrant 
mirjam@boekenkrant.com 

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie september 2022 – met: Arthur Japin, Tim Knol en Ruth Ware

Nu verschenen: 

Boekenkrant editie september 2022 – met: Arthur Japin, Tim Knol en Ruth Ware

Terwijl de Vuelta weer uit Nederland vertrokken is, blijven wij in de Boekenkrant van september nog even in de wielersferen. We bespreken De Spaanse renner, het romandebuut van Lidewey van Noord, waarin een Spaanse wielrenner een grote valpartij veroorzaakt. Verder vertelt Arthur Japin over zijn nieuwe roman Wat stilte wil. Een prachtig verhaal over Anna, die zangeres wil worden. 

Lees verder

---

Nu verschenen: BKJunior, editie september 2022 – met: Andy Griffiths, Lotte Stegeman en Ralph Lazar

Bij de september-editie van de Boekenkrant is een nieuwe editie van de BKJunior, onze kinderboekenspecial, verschenen. Deze editie staat in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar niet geschreven door één Nederlandse auteur, maar door twee Australische! Je kent Andy Griffiths en Terry Denton vast van hun immens populaire De waanzinnige boomhut-serie. 

Lees verder

---

Literatuur

'Violeta is Allende op haar best.' Margriet

'Violeta is Allende op haar best.' Margriet

Ze veroverde op haar 40ste met haar onvergetelijke debuutroman Het huis met de geesten wereldwijd de harten van miljoenen lezers. De immer sprankelende en ongeëvenaarde Isabel Allende vierde op 2 augustus 2022 dat ze 80 werd, en dat ze 40 jaar geleden debuteerde als schrijfster. Dit voorjaar verscheen haar nieuwe bestseller Violeta, een epische en meeslepende historische roman.

Lees verder

---

Spanning

Recensie: De ups-and-downs van een detectivecarrière

Recensie: De ups-and-downs van een detectivecarrière

De Britse Jeffrey Archer heeft sinds 1976 een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, waaronder de succesvolle Clifton-reeks. In januari verscheen Wie niet waagt, het begin van een nieuwe serie rondom rechercheur William Warwick. 

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: De jongen die ineens beroemd was

Nieuwe titel: De jongen die ineens beroemd was

De nieuwe Baddiel-bestseller vol komische situaties ligt nu in de boekhandel! Een avontuur over roem en vriendschap. Wat als iedereen opeens weet wie je bent?  

Lees verder

---

Non-fictie

Promotie: Wandelen is het nieuwe stoer 

Wandelen is het nieuwe stoer 

Beroepswandelaar Hella van der Wijst hoeft nooit meer uit te leggen waarom ze zo graag wandelt. Heel Nederland lijkt het wandelen te hebben (her)ontdekt. Met de (her)ontdekking van wandelen heeft ook ‘het wandelgesprek’ een vlucht genomen. De buitenlucht, geen directe confrontatie en de ruimte voor gedachtes die nog niet af zijn, zorgen als vanzelf voor een ander gesprek. 

Lees verder

---
Recensie: 'Je hebt alles in je om de uitdaging aan te gaan' 

Recensie: 'Je hebt alles in je om de uitdaging aan te gaan' 

Hij ging de wereld over als de man die blootsvoets drieduizend kilometer langs de Australische kust liep om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Oud-militair Anton Nootenboom kon na zijn defensietijd niet helemaal aarden in Nederland en vertrok naar Australië om daar te werken en te leven. Hoe het hem verging en waarom hij de speciale loopactie opzette, lees je hier.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

Onze vier specials de BKJunior, BKYA, BKGeschiedenis en BKFilosofie verschijnen allemaal twee keer per jaar. Klik hier voor meer informatie.

---

Bent u boekhandelaar of uitgever?

Naast deze wekelijkse nieuwsbrief hebben wij twee maandelijkse nieuwsbrieven, speciaal voor boekhandelaren en uitgevers. Zo blijft u altijd op de hoogte van relevante informatie en aanbiedingen! U kunt zich aanmelden door naar www.boekenkrant.com te gaan en helemaal naar beneden te scrollen: in de zijbalk ziet u een aanmeldknop.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com