De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 juli

---

Festivalweekend

Ook boekenwurmen hebben beweging nodig, en dus was ik afgelopen weekend op het surffestival MadNes op Ameland te vinden. Na drie jaar ging het eindelijk weer door, en de sfeer was weer precies zo fijn als vanouds. Hoewel de golven niet hoog genoeg waren om te surfen, waren er nog genoeg andere activiteiten om te doen. Van branding kajakken (erg zwaar maar erg leuk), suppen (lang niet zo relaxed als het lijkt) tot acroyoga (een soort combinatie van turnen en yoga). Gelukkig is de spierpijn inmiddels bijna verdwenen. 

Toch was er ook nog tijd om te lezen. Tijdens een uitrustmomentje in ons tentenkamp kwamen er opeens meerdere boeken en e-readers tevoorschijn. Eén vriendin las Brave New World van Aldous Huxley: ‘Ik dacht, laat ik eens een boek uit van die lijstjes met “100 klassiekers die je gelezen moet hebben” proberen.’ Een ander was juist iets luchtigs op haar e-reader aan het lezen, en een derde was Nu of nooit van veteraan Dai Carter aan het luisteren als audioboek. Haar vriend had hem al geluisterd en was er érg enthousiast over. Hij had alvast een van Carters adviezen in de praktijk gebracht: elke ochtend meteen je bed opmaken, een paar push-ups doen en een koude douche nemen. Zo begin je voldaan en energiek aan je dag. 

Boekenwurm of niet, uiteindelijk vindt het juiste boek toch altijd de juiste lezer. En dat is mooi om te zien. 

Mirjam Mulder 
Hoofdredacteur Boekenkrant 
mirjam@boekenkrant.com  

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022: En de winnaar is…

Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022: En de winnaar is…

De winnaar van de derde editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd heeft de redactie overtuigd van zijn talent door een verhaal te schrijven dat niet alleen stilistisch goed in elkaar zit, maar ons ook echt wist te raken. Het thema transformatie komt hier voort uit gemis: een vrouw probeert haar herinneringen aan haar man levend te houden door hun oude huis te recreëren.

Lees verder

---
Redactiestagair(e) gezocht!

Redactiestagair(e) gezocht!

Vanaf juli komt er weer een stageplek vrij op de redactie van de Boekenkrant. Zit jij constant met je neus in de boeken? En wil jij deze zomer werkervaring opdoen op een boekenredactie? Kijk dan gauw hieronder!

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Vier pootjes op één buik 

Recensie: Vier pootjes op één buik 

Een roman over een norse zakenman en een eigenzinnige modeontwerpster die met frisse tegenzin een hond delen? Ja, graag! In Neem mij mee van Sarra Manning vliegen de hondenharen (én romantische gevoelens) je om de oren, maar het oh zo leuke concept blijft in de uitwerking een beetje, eh… braaf. 

Lees verder

---
Boekfragment: Poppy

Boekfragment: Poppy

Nieuwe graphic novel van Meccano-auteur Hanco Kolk over huurmoordenaar Poppy.

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Achttien en alles verandert 

Recensie: Achttien en alles verandert 

De young adult-roman Wereld zonder water van de schrijfster Inge Sleegers vertelt het verhaal van Nimue: een meisje dat in een wereld leeft met weinig water. Alle meisjes moeten een examen afleggen om zichzelf te bewijzen. Degenen die het niet halen keren niet meer terug.  

Lees verder

---

Non-fictie

Boekfragment: Open hart

Boekfragment: Open hart

De roman Open hart is een prachtige terugblik van een vrouw op het tumultueuze leven van haar ouders. Elvira Lindo vertelt eerlijk en vanuit het hart over hoe zij als dochter terugblikt op haar jeugd en probeert te begrijpen wat haar gevormd heeft. Il Foglio: 'Een schitterend, toegeeflijk en genadeloos portret van een vader. Rationeel en ontroerend tegelijk.' 

Lees verder

---
Interview Liselotte van Leest: Honderd jaar oude doofpot  

Interview Liselotte van Leest: Honderd jaar oude doofpot  

Voor veel Tilburgers is het inmiddels een legende: de moord op de elfjarige Marietje Kessels in de Noordhoekkerk in 1900. Journalist Liselotte van Leest kent het verhaal al uit haar jeugd: haar overgrootmoeder was Marietjes beste vriendinnetje. De moord werd nooit opgelost. ‘Ik vond dat als kind een heel indrukwekkend verhaal.'

Lees verder

---
Recensie: Heerlijke salades met alle kleuren van de regenboog 

Recensie: Heerlijke salades met alle kleuren van de regenboog 

Ben jij dol op salades en altijd op zoek naar inspiratie? Neem dan eens een kijkje in Mega salades. Dit grote en mooi vormgegeven kookboek zit vol ideeën voor lekkere (maaltijd)salades. De kleurrijke foto’s van het boek inspireren en zetten ertoe aan de veelal bondige recepten in detail te bekijken. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com