Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022: En de winnaar is…

De winnaar van de derde editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd heeft de redactie overtuigd van haar talent door een verhaal te schrijven dat niet alleen stilistisch goed in elkaar zit, maar ons ook echt wist te raken. Het thema transformatie komt hier voort uit gemis: een vrouw probeert haar herinneringen aan haar man levend te houden door hun oude huis te recreëren. Door de mooie beschrijvingen krijgen alledaagse dingen als een stapel wasgoed opeens een emotionele lading, en de setting in de bergen zorgt voor een haast magische sfeer. De redactie stemde unaniem voor Hester van Gent met Het vilten pak als winnaar van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022. Van harte gefeliciteerd!

Juryoordeel
De redactie van de Boekenkrant koos Het vilten pak van Hester van Gent als het winnende verhaal. Bij de beoordeling keken we naar de volgende drie criteria. Is er creatief omgegaan met het thema? Is het verhaal een goed opgebouwd en afgerond geheel? Bevat het een overtuigende, consistente schrijfstijl? Hoewel meerdere verhalen erg creatief waren, een goed plot bevatten, of een originele schrijfstijl hadden, scoorde het verhaal van Van Gent op alle drie de punten erg hoog. Vanaf de eerste zin zit je meteen met de hoofdpersoon in het bergdorp, waarin iedereen alles over elkaar weet. Met aandacht voor mooie details en verzorgde zinnen weet de schrijfster je interesse te wekken en te houden, om je uiteindelijk ontroert achter te laten. Hoewel het verhaal een haast magische sfeer heeft, blijft het heel herkenbaar. Het laat zien dat je het verleden niet vast kunt houden, hoezeer je dat ook probeert.

De prijs
Hester van Gent wint met dit verhaal een jaarabonnement op de Boekenkrant t.w.v. € 42 én een boekenpakket van ca. € 65! In dit pakket zitten in ieder geval de volgende twee boeken: Waar ben je thuis van Aaltje van Zweden en De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen van Sam Knight. Haar verhaal Het vilten pak is te lezen in de juli–editie van de Boekenkrant.

Aan alle deelnemers: wij danken jullie voor jullie enthousiasme en mooie verhalen, en hopen dat dit een aanleiding is om (weer) vaker de pen op te pakken. En wie weet tot volgend jaar!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven