De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 22 februari

---

Lezersreacties

Inmiddels loop ik zo’n drie maanden stage bij de Boekenkrant en in die tijd heb ik al een hoop leuke opdrachten mogen oppakken. Zo was mijn allereerste echte opdracht het schrijven van een recensie over het boek Toekomstmuziek, van Artur Jaschke. Ik besefte pas echt wat een invloed mijn werk kon hebben, toen de redacteur van het boek na de verschijning van de Boekenkrant mijn recensie in zijn verhaal op Instagram deelde. ‘Trots op zo’n mooie recensie,’ zette hij erbij. Ik was op mijn beurt weer supertrots op zijn bericht en heb het meteen laten zien aan iedereen die het maar wilde.

Inmiddels merk ik vaker hoe mijn stukjes in de Boekenkrant mensen bereiken. Op mijn nieuwjaarscolumn kreeg ik bijvoorbeeld mailtjes van lezers die me leestips gaven of hun goede voornemens met me deelden. Ook krijg ik steeds vaker foto’s van een fanclubje van vrienden die mijn stukjes tegenkomen als ze door de Boekenkrant bladeren, en kwam mijn vriend laatst zwaaiend aanlopen met de krant die hij op mijn kamer had gevonden. ‘Bieb, je moet het wel zeggen als je krant uitkomt! Of een extra exemplaar voor me meenemen!’ Toch leuk om te zien dat zelfs mijn niet echt lezende vriend zo enthousiast kan zijn over mijn interviews, al was het om mijn artikel over Top Bob, van wie is die drol? in de BKJunior.

Bibianne Oelderik
Redactie-stagiaire Boekenkrant
bibianne@boekenkrant.com

---

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 7 maart

In deze stormachtige dagen zijn wij weer hard aan het werk geweest om de volgende editie van de Boekenkrant in jouw boekwinkel aan te laten waaien! Begin april staat de Boekenweek alweer in de planning en daarom spreken we in deze editie alvast met Ilja Leonard Pfeijffer over het Boekenweekgeschenk 2022.

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: 821 mensen die er ook toe doen

821 mensen die er ook toe doen is een literaire diavoorstelling over eenzaamheid in de stad. Zijn we meer dan alle beelden die we op een dag voorbij zien komen? Meer dan een som van wat er om ons heen gebeurt? Lees hier een fragment.

Lees verder

---

Boekfragment: Lily’s Belofte

75 jaar na haar bevrijding van een dodenmars, brengt Lily Eberts achterkleinzoon Dov Forman haar via sociale media in contact met de nabestaanden van de soldaat die haar redde.

Lees verder

---

Spanning

Interview Jens Lapidus: Een dystopie-light

Zweedse burgers worden steeds vaker opgeschrikt door extreem geweld. Over het algemeen is het nog altijd een vredig en veilig land, maar je kunt het niet helpen om je af te vragen: wat als…? Het antwoord daarop is Jens Lapidus’ nieuwe literaire misdaadroman Paradijs.

Lees verder

---

Recensie: Het monster in het donker

Wie denkt met De angstverzamelaar van de Amerikaanse auteur Jasper DeWitt een psychologische thriller beet te hebben, zet zich maar beter schrap. Wat begint met een medisch raadsel wordt al snel behoorlijk grimmig en zo duister dat even onder het bed kijken voor het slapengaan geen overbodige luxe is.

Lees verder

---

Recensie: Utopie of armageddon?

Het verbond van vijf van Ivo Kühling heeft de snelheid van een Dan Brown-thriller met de diepgang van een politieke documentaire. Een terroristische groepering zet de levens van miljoenen mensen op het spel. Ze eisen dat de Verenigde Naties zich opnieuw uitvinden, zodat elk volk een stem krijgt en er een verschuiving plaatsvindt in de wereldorde. Gaat dit lukken? 

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: Kleine IJsbeer en de pandaberen

Wie kent kleine ijsbeer Lars niet? Wereldwijd zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht! De boeken bevatten prachtige, sfeervolle illustraties van de getalenteerde Hans de Beer. Kleine IJsbeer en de pandaberen is het meest recente boek en verscheen vorig jaar bij De Vier Windstreken. 

Lees verder

---

Strips

Recensie: Hopen dat je onzichtbaar wordt

Irena 1. Het getto is een aangrijpend en ontroerend stripboek over Warschau ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Irena Sendlerowa slaagde erin honderden Joodse kinderen te laten ontsnappen uit het getto. Jean-David Morvan, Séverine Tréfouël en David Evrard maakten er een vijfdelig stripverhaal over. In het eerste deel maken we kennis met deze indrukwekkende heldin.  

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie van maart? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com