De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 januari

---

Laatste loodjes

Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn stage bij de Boekenkrant. Met nog tweeënhalve week te gaan, ga je al snel terugkijken – op wat je hebt gedaan, hoe je het vond. Ik heb een hoop mooie boeken voorbij zien komen en met sommige wat mogen doen. Zo had ik een ontzettend leuk interview met Tjibbe Veldkamp over zijn prentenboek Maar eerst ving ik een monster, recenseerde ik het mooie verhaal De setarspeler van Anne van Zwieten en mocht ik de makers van twee YA-podcasts, Boekcast en Hold my Book, via de mail interviewen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik weet nog hoe blij ik was toen de decembereditie uitkwam met de BKYA als bijlage. Dit was de eerste editie waar ik echt artikelen voor had geschreven. Ik had de krant net bij mijn lokale boekhandel opgehaald en ging met mijn vriend even lunchen. Ik sloeg de krant open en zei vol enthousiasme: ‘Kijk! Dit heb ik geschreven, en deze, en deze ook! Mijn foto staat erin!’ Een aantal mensen keken verward naar mij, maar het maakte mij niets uit. Ik stond in de Boekenkrant!

Stiekem voelde het vaak niet als werken. Wie kan nou zeggen dat je voor je stage naar een boekhandel mag gaan? Ik heb veel gedaan en geleerd bij de Boekenkrant, en hoewel mijn tijd er bijna opzit, weet ik zeker dat ik met veel plezier erop terugkijk – en natuurlijk de krant blijf lezen.

Myrthe Kries
Redactie-stagiaire Boekenkrant
myrthe@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKJunior verschijnt op 7 februari

Hoera! De nieuwe editie van onze kinderboekenspecial de BKJunior komt er weer aan. Hij verschijnt op 7 februari als bijlage bij de Boekenkrant. Deze editie is voor honden- en kattenliefhebbers. We stellen Janneke Schotveld wat vragen over Rotkat is jarig, over de geliefde held die ooit Poekie heette, maar dat weet niemand meer. 

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Kleine huisdrama’s, groot canvas

Na tien jaar zonder pennenvrucht begeeft Julia Franck, bekend van De middagvrouw, zich op het verraderlijk ijs van de autofictie: de ongemeen populaire kruisbestuiving van autobiografie en fictie. Erdoorheen zakken doet Werelden uit elkaar hoegenaamd niet. Valpartijen blijven echter niet uit.

Lees verder

---

Jeugd

Boekfragment: Schijnsoldaat

In afwachting van haar proces is crimineel Kayla gestationeerd op het militaire ruimteschip De Madrid. Van daaruit voert ze gevaarlijke missies uit, tot ze doelwit wordt van een aanslag.

Lees verder

---

Recensie: Een handjevol magie in alledaagse dingen

Een ouderwetse handspiegel. Een muffe reistas. Een set matroesjka’s. Drie voorwerpen die op het eerste gezicht niks bijzonders lijken te zijn. In het boek De vloek van de kraaientoren, geschreven door Michelle Harrison, zijn ze echter betoverd. Maar waar komen ze vandaan en waarom zijn ze in het bezit van de familie Weddersinne? 

Lees verder

---

Recensie: Een oorlog waar niemand iets van geleerd heeft

Er is de laatste tijd een aantal schitterende boeken verschenen waarin op een toegankelijke manier aandacht wordt besteed aan de oorlog. In de nieuwste aanwinst Toen het oorlog was, 1914-1918 staat de Eerste Wereldoorlog centraal. En ook dit is weer zo’n boek waarvan je zou willen dat iedereen het gaat lezen. 

Lees verder

---

Non-fictie

Interview Olof van Joolen: ‘We willen vooral laten zien dat Nederlandse militairen er altijd voor ons staan’

In het Nationaal Militair Museum was de Boekenkrant aanwezig bij de uitreiking van het eerste exemplaar van Schaduwoorlog Uruzgan, geschreven door Olof van Joolen en Silvan Schoonhoven. Het eerste exemplaar werd door Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen, in ontvangst genomen. We spraken met Van Joolen.

Lees verder

---

Nieuwe titel: Me Time

Wanneer heb jij voor het laatst wat tijd genomen voor jezelf? Zitten er voor jou te weinig uren in een dag? Werk je hard en vlieg je van hot naar her? En verlies je daarbij jezelf misschien uit het oog? Dit boek neemt je mee op het pad van me-time en self-care. 

Lees verder

---

Boekfragment: Veerkracht als leerkracht

Veerkracht als leerkracht is een boek vol advies, tools en oefeningen om opnieuw verbinding te maken met je eigen veerkracht, het omgaan met stress te verbeteren en je ware potentieel te bereiken. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com