De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 september

---

Herfst, seizoen van terugkeer

Het weer is nog vrij zacht, maar hier en daar is al aan de bomen te zien dat de herfst is begonnen. De tijd van met een lekker kopje thee (of koffie) op de bank met een boek opkrullen, misschien wel onder een dekentje. En voor mij ook de tijd van natregenen, want ik ga met de fiets naar werk. Ik heb ook bepaalde boeken die ik associeer met de herfst, en ook bepaalde series en films. De Lord of the Rings-trilogie van J.R.R. Tolkien, die ik nu aan het herlezen ben, vind ik een goed voorbeeld. Het zit naar mijn idee vol herfstgevoel. Dat heb ik overigens ook met de serie Over the Garden Wall. Hij staat helaas niet meer op Netflix, maar het is echt een aanrader voor jong en oud. Als de lente hét seizoen van een nieuw begin is, dan is de herfst misschien wel het seizoen van het reflecteren, het herlezen en herzien. Een boek opnieuw lezen voelt voor mij alsof ik even op vakantie mag naar het verleden; ik mag even doen alsof ik het voor het eerst lees, en ik niet zeker weet of Frodo de ring wel naar Mordor zal brengen, en of het allemaal wel goed afloopt. Dus: welk boek ga jij dit herfstseizoen (her)lezen? Nog een herfstige aanrader: Anne of Green Gables van L.M. Montgomery.

Inge Kommeren
Stagiair Boekenkrant
inge@uhb.nl

---

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 4 oktober

De dagen worden donkerder, de bladeren vallen van de bomen, en de Boekenkrant van oktober staat vol met boeken om van het herfstige weer te genieten - lekker vanuit huis natuurlijk! We spreken bijvoorbeeld met Aafke Romeijn over haar nieuwe boek 7B, dat zich afspeelt in een niet zo héél verre toekomst. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Het lied van de nachtvogels

Een prachtig verhaal in een nieuwe en actueel genre: klimaatfictie. In Het lied van de nachtvogels gaat Cadie Kessler terug naar haar ouderlijk huis in de bossen van New Hampshire.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Artikel: Een kwestie van leven of doodgaan

‘Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in handen van de mens.’ Aldus verlichtingsfilosoof Jean-Jacques Rousseau over de opvoeding. Ik moest eraan denken bij de twee autobiografische novelles Ze hebben mijn vader vermoord en Strijd en metamorfose van een vrouw van de Franse auteur Édouard Louis. Je blijft hopen dat die kleine Édouard de wereld zelf eens kan ontdekken, zonder dat zijn ouders erover oordelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview Marc Raabe: ‘Onze beschaving is slechts een dun laagje’

Interview Marc Raabe: ‘Onze beschaving is slechts een dun laagje’

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt het gruwelijk toegetakelde lichaam van een prominente geestelijke. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat. Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij het oplossen van deze zaak. Jaren geleden verdween namelijk zijn zusje Viola met precies dezelfde sleutel.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Slaap maar zacht

Een onbekende man ligt in coma op de IC. Verpleegkundige Maud krijgt al snel het gevoel dat er iemand het op zijn leven gemunt heeft.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekenweek van Jongeren: mooie verhalen, heftige thema’s

De Boekenweek van Jongeren is weer begonnen! Ter ere hiervan komt de geschenkbundel 3PAK met twee korte verhalen en een graphic novel uit. De thema’s van de verhalen lopen uiteen: van ballet en dromen najagen, met vrienden over lastige onderwerpen praten, tot het harde, moeilijke leven op straat. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: jongeren en hun problemen staan centraal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Pippa's eiland

Een heerlijk zomers avontuur dat zich afspeelt op Ameland. Een verhaal over vriendschap en familie met een vleugje geschiedenis. Boordevol vrolijke illustraties! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar 
verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com