De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 september

---

Clean desk policy 

Op dit moment ben ik aan het opruimen, want ik heb een paar productieweken achter de rug waarin enkele uitgaves van ons naar de drukker moesten. Opruimen? Ja, want als ik in zo'n productieproces zit, groeit de papierbende op mijn bureau. Eigenlijk wil ik het in vergelijking met echte sloddervossen geen 'bende' noemen, maar feit is dat er allerlei krabbels en lijstjes rondzweven. Toch merk ik dat juist deze staat-van-zijn bijdraagt aan het creatieve proces en ik zag dat bevestigd toen ik gisteren bij de uitgeverijen Atlas Contact, De Harmonie en Rainbow langs ging. Waar ik ook kwam, er lagen kriskras boeken en afdrukken over elkaar heen, ongetwijfeld met een eigen ordening. En uit die papierchaos komen dan toch geordende boeken die je gewoon van begin tot eind netjes kunt lezen; het is een wonder. Uiteindelijk gaat het, net als met zoveel andere zaken, om de balans. Je kunt af en toe best een warboel om je heen hebben en soms is het tijd voor een volle papierbak. Opgeruimd staat wel zo netjes. 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKGeschiedenis verschijnt op 4 oktober

De BKGeschiedenis komt er weer aan! Deze special verschijnt bij de oktober-editie van de Boekenkrant en staat in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis: 'Aan het werk'! Over dit thema spreken we met James Kennedy, de schrijver van het essay van de Maand van de Geschiedenis. Hierin  neemt hij het Nederlandse arbeidsethos onder de loep.

Lees verder

---
Winactie: tickets voor ILFU Exploring Stories

Winactie: tickets voor ILFU Exploring Stories

Op zaterdag 25 september vindt tijdens het ILFU de festivaldag Exploring Stories plaats. Een dag vol gesprekken over actuele, urgente onderwerpen, met schrijvers als Roxane Gay, Ayaan Hirsi Ali, Alfred Birney, Lale Gül en Imbolo Mbue. Wil jij hierheen? Wij verloten vier kaarten!

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: Honden voor het leven

‘Een ontroerende, persoonlijke ode aan de magie van honden en hun onvoorwaardelijke liefde, verpakt in prachtige levenslessen.’ – Jochem Myjer

Lees verder

---

Boekfragment: New Ways with Vegetables and Other Disasters

Beste tekeningen van de Britse Glen Baxter gebundeld, met drie van zijn favoriete onderwerpen: culinaire uitspattingen, culturele uitstapjes en cowboys.

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Wat is eerlijk?

In Eerlijk vertelt Kars Velig hoe achtstegroepers van twee verschillende scholen samen een nieuw computerspel uitproberen. De game is leuk, maar wanneer de spelers elkaar voor de voeten beginnen lopen, beslissen ze dat er regels moeten komen. Maar wat is eerlijk en wat niet? Wat als één persoon alles voor het zeggen heeft?

Lees verder

---

Non-fictie

Interview Niels Posthumus: Meer begrip voor een veelkleurig land

Interview Niels Posthumus: Meer begrip voor een veelkleurig land

Niels Posthumus woonde als correspondent jarenlang in Zuid-Afrika en sprak er veel met de bevolking. Hij kwam erachter hoezeer de Zuid-Afrikaanse geschiedenis verweven is met de Nederlandse, zelfs tot op persoonlijk niveau. ‘Wees je bewust van je eigen geschiedenis.’

Lees verder

---

Column Onze Taal: Hermans en de taal

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Er is maar één werkelijk woord. Hij overleed in 1995, maar op 1 september vieren we toch zijn honderdste verjaardag: W.F. Hermans, een van de Grote Drie, bekend om zijn boeken en berucht om zijn scherpe mening en snijdende kritiek.

Lees verder

---

Nieuwe titel: Rust ritme ruimte

Rust Ritme Ruimte is ontstaan toen de auteur tijdens een moeilijke periode in haar leven op zoek was naar meer rust, stabiliteit en een andere manier van leven. Tijdens haar zoektocht kwam ze terecht bij de benedictijnse spiritualiteit, die hierin veel praktische handvatten biedt voor het dagelijks leven.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar 
verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com