De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 augustus

---

Van oud naar jong

Boeken zijn natuurlijk vooral een manier om even in de schoenen van een ander te staan, maar soms kunnen ze ook heel confronterend voor je eigen leven zijn. Zo lees ik op het moment Het weekend van Charlotte Wood, over vier vriendinnen die elkaar al veertig jaar kennen. Als ze samenkomen nadat één van hen is overleden, blijkt dat de rotsvaste band die hen al die tijd bij elkaar had gehouden, opeens begint af te brokkelen. ‘Mensen zeiden altijd dat de dood vrienden bij elkaar bracht, maar dat was niet waar. De begraafplaats, de stenige grond – zo was het nu. Het bovenste laagje aarde was weggewaaid en had alleen de harde bodem achtergelaten.’ Aangezien ik zelf ook een groep van drie beste vriendinnen heb – af en toe grappen we weleens dat we, als we zeventig zijn, nog steeds met elkaar op surfvakanties zullen gaan – voelt het lezen het lezen van dit boek haast als een blik in mijn eigen toekomst. En dat stemt wat deprimerend.

Als tegenhanger raad ik aan om af en toe ook eens een kinderboek te lezen. Zo word ik van het maken van de BKJunior altijd erg vrolijk. Mocht je een excuus zoeken om ongegeneerd het kind in jezelf naar boven te halen, dan hebben wij met de nieuwe Boekenkrant een leuke verrassing voor je: op de achterpagina staat een heuse kleurplaat van nijntje! Tekenen is therapeutisch, toch?

Mirjam Mulder
Hoofdredacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant, editie augustus 2021 - met: Lionel Shriver, Philippe Claudel en Tica Morgan

Weer of geen weer, de zomer zindert nog even door in de Boekenkrant van augustus. Zo spreken we met Tica Morgan, wiens populaire Kobo Original-serie Mooie moorden nu ook op papier te lezen is. Vanaf mei verschijnt er elke maand een nieuw deel, dus je kunt de rest van de zomer zoet zijn! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: Schuif gezellig aan

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Schuif gezellig aan'

'Schuif gezellig aan' is een van de vijf genomineerde verhalen van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2021. Oscar Peeze Binkhorst wist ons te overtuigen met het verrassende einde van zijn korte verhaal. Een studente besluit om na een tijdje online contact te hebben gehad met iemand, voor het eerst met hem af te spreken. Hoe is hij in het echt? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Spoiler Alert

Romance, fanfiction en blij zijn met jezelf!

Zonder er al te diep over na te denken checkte ze een Twitterdraadje van die ochtend, waar nog steeds druk op werd gereageerd. Het officiële account van Gods of the Gates had aan fans gevraagd hun beste cosplay-foto’s te plaatsen, en er waren al honderden reacties binnengekomen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Ariadne

Een onvergetelijke historische roman over vrouwen in de klassieke oudheid. Voor de lezers van  Circe,  Een lied voor Achilles  en  De stilte van de vrouwen. In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader,  koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview Jet van Vuuren: 'Dit boek is bijna een ode aan mijn moeder geworden!'

Interview Jet van Vuuren: 'Dit boek is bijna een ode aan mijn moeder geworden!'

De nieuwe thriller Vluchtweg van Jet van Vuuren zit vol met raadsels voor de lezer. Wat willen die rare buren van hoofdpersoon Judy nu bijvoorbeeld? Wie saboteert haar de hele tijd tijdens haar verblijf in Friesland? En wat is er in hemelsnaam met haar zusje gebeurd tijdens hun jeugd?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Achter de schermen op een filmset

Iris was nooit van plan om naar Ierland te gaan, maar nu ze er toch heen moet, grijpt ze haar kans om een stokje te steken voor de verfilming van haar oma’s boek Elementia. Wat ze niet weet, is dat ze zichzelf in sneltreinvaart zal leren kennen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Column Onze Taal: Hersenen willen lezen

De redactie van  Onze Taal  zet iedere  maand  een  bijzonder taalboek  in  de  schijnwerpers. Deze  keer  Hersenen willen lezen van Erik Scherder.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Camouflage en Kenmerken

Uitgeverij Geromy is gespecialiseerd in boeken over ons luchtvaarthistorisch erfgoed. Voor de echte liefhebber dus! Camouflage en kenmerken neemt u mee in de kleurrijke geschiedenis van het 36-jarig bestaan van de enige onafhankelijke koloniale vliegafdeling in Azië en de wereld. Een boek dat aanbevolen wordt voor de veeleisende modelbouwer en geïnteresseerde in de Nederlands-Indische luchtvaartgeschiedenis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com