De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 januari

---

Nog eentje dan

Het voelt nog als de dag van gisteren dat ik hier binnenstapte en begon met mijn stage bij de Boekenkrant. Het is bizar dat dit alweer mijn laatste column voor deze nieuwsbrief is. Maar nog eentje dan. In mijn eerste week schreef ik een column over mezelf als boekenliefhebber, in het bijzonder van die van Thomas Olde Heuvelt. Later schreef ik nog een keer een column over zijn boek November, omdat het op mijn verjaardag verscheen en omdat ik hem had geïnterviewd voor de Boekenkrant. Inmiddels heb ik Thomas ook een keer in het echt ontmoet en gesproken op Dutch Comic Con, wat de cirkel mooi rond maakte.

Nu mijn stage er bijna op zit, kan ik wel stellen dat ik nog steeds een boekenliefhebber ben. Misschien wel een grotere dan hiervoor: ik kreeg de mogelijkheid mezelf als redacteur én als lezer verder te ontwikkelen. Dat leidde ertoe dat ik ook weleens boeken in nieuwe genres las, zoals de misdaadroman De rioolrat van Pieter Chenestre of het kinderboek Het buitengewone leven van Benjamin Socks van Lorena Veldhuizen. Ook las ik meer literatuur zoals Hine van Lotte Kok. Die roman heeft bij mij een blijvende indruk achtergelaten.
Dat heeft deze stageperiode ook gedaan: de vele auteurs die ik mocht interviewen en met wie ik kon netwerken, het vele schrijven en het maken van een fysieke krant. Het was niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Mijn werkzaamheden als redacteur ga ik hier toch wel een beetje missen, evenals de columns die ik regelmatig schreef voor deze nieuwsbrief. Er is geen enkele andere krantenredactie waar je je als redacteur alleen maar bezig mag houden met je grootste hobby als boekenliefhebber.

Sanne van der List
Redactie-stagiaire Boekenkrant
sanne@ubh.nl

---

Voor de boekhandel: neem een abonnement op de BKJunior!

De BKJunior is de special van de Boekenkrant die zich richt op kinderen van 7 tot 12 jaar. Ze worden in hun eigen taal aangesproken. 

De BKJunior verschijnt twee keer per jaar (in februari en september) als bijlage bij de Boekenkrant. Voor (kinder)boekhandels is het ook mogelijk om alleen een abonnement op de BKJunior te nemen, voor twee edities per jaar. 

Stuur voor meer informatie een mailtje naar verkoop@boekenkrant.com.

---

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 6 februari

De Boekenkrant van februari is in aantocht. We spreken de Amerikaanse Amor Towles over zijn bestseller De Lincoln Highway, waarin hij je meeneemt op een tumultueuze roadtrip door het Amerika van de jaren vijftig. Ook bespreken we de langverwachte autobiografie Reserve van Prins Harry. 

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Stripverhalen, chansons en molotovcocktails

Voor zijn nieuwste boek werkte Jacques Tardi samen met zijn echtgenote Dominique Grange. Tardi leerde haar begin jaren zeventig kennen toen zij werkte als vertaalster voor een tijdschrift waar hij een stripverhaal voor tekende. Hij stond toen zelf nog aan het begin van zijn carrière, maar groeide uit tot een van de belangrijkste stripmakers van Frankrijk. 

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Een duister verhaal voor al je zintuigen

Tijdens de donkere dagen van januari is er niets zo lekker als het lezen van een boek vol mysterie en vreemde voorvallen met een spookachtig randje. Een van je opties is Autumnville, het nieuwe young adult-boek van Rick Meijer. 

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Het enige recept is je voorraadkast

Wie elke dag weer het avondeten moet bedenken, heeft vast al een aantal mooie receptenboeken op de plank staan. Volgens oud-chef Gilles van der Loo kunnen we die echter allemaal weggooien, en juist daarover heeft hij een boek geschreven. Dat heet dan ook geheel toepasselijk Koken zonder recept.

Lees verder

---
Nieuwe titel: Pop & Art

Nieuwe titel: Pop & Art

Pop & Art van Rick Blom bundelt zestig persoonlijke en openhartige interviews met bekende popmuzikanten. Pop & Art is een interviewbundel waarin zestig bekende Nederlandse en Vlaamse popmuzikanten – jong en oud, met verschillende achtergronden en muziekstijlen – praten over hun favoriete kunstwerk. 

Lees verder

---

Laten we ons eens wat meer verwonderen!

Er zijn veel zorgen om onze zeeën. Opwarming, plastic soep, enzovoort. Je zou bijna vergeten dat het fantastische natuurgebieden zijn. Stel, we zouden ons wat meer verwonderen, zou dat kunnen maken dat we beter zouden zorgen voor onze zeeën? Voor haar tweede boek, Moedertje Groen – Leven aan de kust, maakt Tessa Yanover een reis langs de kust van Nederland. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com