De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 juni

---

Veteranendag

Afgelopen zaterdag was ik op het Malieveld. Niet om te demonstreren, maar om mijn waardering te uiten aan de veteranen die in groten getale daar bij elkaar waren. Elke laatste zaterdag van juni wordt namelijk de Nederlandse Veteranendag georganiseerd. Een bijzondere dag! 

Deze keer richtten wij, redactie van de Boekenkranten Militaire Courant, namens de Veteranendagorganisatie een tent in met auteurs van militaire boeken. Lezers en andere belangstellenden konden met hen in gesprek over hun verhalen en natuurlijk boeken laten signeren. Meerdere van deze auteurs zijn zelf veteraan en/of werkzaam bij Defensie en brachten op deze manier een onbekende wereld dichterbij. Dat is misschien wel goed om even uit te leggen: een veteraan is een (oud-)militair die voor Nederland op missie is gestuurd naar het buitenland. Veteranen kunnen nog steeds bij Defensie werken, maar ook de dienst verlaten hebben. Er zijn veteranen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, maar ook twintigjarigen die de veteranenstatus hebben.  

Op Veteranendag komen velen bij elkaar in Den Haag voor het defilé of om elkaar gewoon weer even te zien. Bezoekers, of ze nu bekend zijn met het militaire leven of niet, zijn welkom om hun verhalen te horen. Sterker nog: veteranen vinden het vaak hartstikke leuk. 
Bij ons in de tent hing er een goede sfeer. Het was mooi om te merken dat veel bezoekers bleven hangen, vragen stelden en met een boek de deur uitliepen. Ik zou zeggen: kom het een keer zelf ervaren. Markeer 24 juni 2023 maar op de kalender! 

Mireille Bregman 
RedacteurBoekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com 

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022: de nominaties

Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022: de nominaties

Voor de derde editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd is de redactie weer verrast met vele leuke inzendingen! We hebben genoten van alle verhalen, en het kiezen was geen makkelijke opgave. Toch is het vandaag zover: we kunnen de nominaties bekendmaken!  

Lees verder

---
The Read Shop Kroonpassage: Bezoekers van ver weg 

The Read Shop Kroonpassage: Bezoekers van ver weg 

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand is The Read Shop Kroonpassage uit Lelystad aan de beurt, een winkel die altijd een stapje extra zet om zijn klanten een warm gevoel te geven. 

'De winkel begon in 2013,' vertelt eigenaar Jos Bos. 'Daarvoor heb ik dertig jaar in het onderwijs gezeten.'

Lees verder

---
Redactiestagair(e) gezocht!

Redactiestagair(e) gezocht!

Vanaf juli komt er weer een stageplek vrij op de redactie van de Boekenkrant. Zit jij constant met je neus in de boeken? En wil jij deze zomer werkervaring opdoen op een boekenredactie? Kijk dan gauw hieronder!

Lees verder

---

Literatuur

Interview: Symboliek van cicaden en krekels 

Interview Mark Stokmans: Symboliek van cicaden en krekels 

Met de pakkende debuutroman Land van echo’s schetst Mark Stokmans een familiegeschiedenis die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog. Tijdens de chaos vindt de Nederlander Herman zijn grote liefde en wordt hij vader van een zoon. Steeds is er dat grote contrast van groot geluk tegenover bittere ellende. 

Lees verder

---
Interview Margôt Ros en Jeroen Kleijne: 'Kom op, schijtbak!'

Interview Margôt Ros en Jeroen Kleijne: 'Kom op, schijtbak!'

Actrice Margôt Ros is onder andere bekend van het humoristische tv-programma Toren C. In 2020 schreef zij samen met haar vriend Jeroen Kleijne Hersenschorsing, over de hersenschudding die zij in 2018 opliep. Met de feelgoodroman Zeg maar Agaath zoekt het stel opnieuw de humor op en vertellen zij het verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap. 

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Vakantie in een mysterieus oerwoud 

Recensie: Vakantie in een mysterieus oerwoud 

Weggestuurd worden naar een oma die je nooit hebt gezien en die in een afgelegen dorpje in Nigeria woont zonder wifi, elektriciteit en wc’s die doorspoelen, is voor veel twaalfjarigen een nachtmerrie. En waarschijnlijk ook voor veel volwassenen. Maar voeg daar een beetje mythologie, magie en de Yoruba-cultuur aan toe en je hebt een onvergetelijk avontuur.

Lees verder

---

Spanning

Recensie: De lont in het kruidvat

Recensie: De lont in het kruidvat

De negenentwintigjarige Danny Ryan raakt door zijn huwelijk met de dochter van een Ierse misdaadbaas onbedoeld verzeild in een bendeoorlog waar niets of niemand wordt gespaard. Het liefst wil Danny echter met rust worden gelaten en hij droomt er dan ook van om ergens ver weg met zijn vrouw opnieuw te beginnen. Al snel blijkt dat een onmogelijke droom.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com