De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 oktober

---

Beste medicijn tegen verkoudheid

De laatste weken is het erg regenachtig geweest hier in Utrecht. Echt herfstweer, en dus ook hét weer waardoor je verkouden wordt. Ik werd vandaag wakker met een flinke verkoudheid, wat natuurlijk jammer is, al ben ik allang blij dat ik me niet meer echt zorgen hoef te maken over of het corona is of niet. Mijn beste medicijnen zijn thee en vers fruit, en lekker binnen blijven met dit nare weer. Verkoudheid maakt het niet makkelijk om te werken, maar gelukkig is rustig een boek lezen óók deel van mijn werk. Het boek dat ik nu lees is er echt één waar je de tijd voor moet nemen, het telt namelijk meer dan 600 pagina’s, en bevat verschillende verhaallijnen die door elkaar verweven worden. Het zal in de volgende Boekenkrant staan, dus ik zal nog niet verklappen om welk boek het gaat. Dat is wel het voordeel van ziek worden: je kunt even pas op de plaats doen en de tijd nemen voor boeken lezen of films kijken die je al langer op je lijstje hebt staan. Aangezien het verkoudheidsseizoen eraan komt dus deze vraag: welk boek lees jij graag wanneer je ziek bent?

Inge Kommeren
Redactie-stagiair Boekenkrant
inge@uhb.nl

---

Woensdag 13 oktober: speciale leesclub over geschiedenisboeken

In een online leesclub gaan we met een groep lezers in gesprek met Niels Posthumus en Miloe van Beek over Zuid-Afrika, oorlogsgeschiedenis en stamboomonderzoek. Geheel in lijn met het thema van de Maand van de Geschiedenis, ‘Aan het werk’! Van hun hand verschenen recent de boeken Alle problemen begonnen met Van Riebeeck en Daar praten wij niet over

Aanmelden kan nog!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Worden wat je wil: activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Worden wat je wil: activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Vandaag begint het. De Kinderboekenweek van 2021 met als thema: Worden wat je wil. Van kok tot dokter, van brandweerman tot astronaut, of toch schrijver? Tijdens deze week staan beroepen centraal. Boekhandels organiseren allerlei activiteiten van 6 tot en met 17 oktober voor jong (en soms oud). Wij hebben er aantal op een rijtje gezet.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekverkoper van het jaar: Manda Heddema

Ieder jaar organiseert Stichting Elspeet de Boekhandelaar van het Jaar-verkiezing. Tot eind juli kon iedereen zijn favoriete boekhandelaar nomineren en tot eind augustus konden mensen stemmen. Dit jaar werd de prijs uitgereikt voor de zestiende keer. Stichting Elspeet organiseert deze verkiezing om de enthousiaste en servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: ± 8 Speelse stukken

In ± 8 Speelse stukken, het tweede deel met toneelstukken van de hand van Judith Herzberg, zijn de licht-absurdistische toneelstukken van Herzberg verzameld, waaronder Een goed hoofd, De Nietsfabriek en Hoe echt is echt echt. Even vermakelijk om te lezen als om op te voeren.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Een weddenschap, knappe ex en familiedrama

Eat your heart out Jill Mansell, Charlotte de Monchy en Mariette Middelbeek. Met haar nieuwe boek Wedden van wel? hoort schrijfster Vannessa Thuyns zeker in dit rijtje auteurs thuis. Een vrolijke chicklit met een serieuze noot.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De laatste magica

De laatste magica, het slot van de fantasytrilogie De erfgenaam van Herlewinne door Christophe Vermaelen en Peter van Rillaer. Een verhaal over vrijheid, waarheid, liefde en innerlijke strijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: (On)gelikte beer

Uitgeverij Koppernik stofte de Canadese cultklassieker en erotische schandaalroman Beer uit 1976 af, de vijfde roman van Marian Engel over de liefde tussen een vrouw en een beer. Is hij nog even provocatief? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview Mark Janssen: ‘We hebben elkaar nodig’

Interview Mark Janssen: ‘We hebben elkaar nodig’

In het prentenboek van de Kinderboekenweek, Dromer, stelt Mark Janssen ons voor aan Aron, die net uit school komt. Hij is heel somber. In de klas hadden ze het over wat iedereen later wilde worden, maar Aron weet dat nog helemaal niet. Janssen vertelt in zijn boek over het verschil tussen Denkers, Doeners en Dromers, en waarom ze allemaal nodig zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Milouska Meulens: ‘Iemands schaduw vertelt je al heel veel’

Op een dag gaat de deurbel. Een telegram, voor Elins vader. Zonder uit te leggen wat er aan de hand is, pakt hij een tas en vertrekt. Elins wereld stort in, maar gelukkig krijgt ze hulp van haar kleurrijke nieuwe vrienden Bobby en Zhimo om haar leven weer op orde te krijgen. Elin is het magisch-realistische debuut van Milouska Meulens. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Job van Gelder: Uitvinder op papier

De Kinderboekenweek heeft als thema ‘Worden wat je wil’. Een veelgehoord antwoord op de vraag wat een kind wil worden, is ‘groot’. Maar stel dat als je eenmaal groot bent geworden, weer klein wilt zijn? Job van Gelder laat in het prentenboek met gedichten Later wil ik klein worden zien dat er nog veel meer andere beroepen bestaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar 
verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com