De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 juli

---

Trots

Deze en volgende week zou het Canal Pride zijn geweest in Amsterdam. Helaas zijn, door de onverwacht hoge besmettingen met Covid-19, alle festiviteiten afgelast. Gelukkig kunnen we de trots en vrijheid die we in Nederland hebben voor de LHBT+ gemeenschap op andere manieren vieren. Ik doe dat door het lezen van Alle kleuren van de nacht, een roman over een Nederlandse en Indiase vrouw die op elkaar verliefd worden. Tegen beter weten in hoop ik dat het goed afloopt, maar de trend van lesbische liefdesverhalen is vaak anders. Het is een vreemde gewaarwording om je te realiseren dat als je in een ander land was geboren, je misschien wel je leven en alles wat je lief is zou hebben geriskeerd door gewoon jezelf te zijn. Maar dat is wel het lot van Raavi, de Indiase vrouw. Toch is Helena, de Nederlandse vrouw, ook niet gelukkig. Hoe tolerant Nederland ook is, het ideaalplaatje van een huis, een echtgenoot, twee kinderen en een leuke baan ervaart Helena als enorm verstikkend. Afwijken van de norm, dat is waar ‘queerheid’ vaak om gaat. Pride vieren gaat daarom wat mij betreft niet per se om of je wel of niet hetero bent, maar om stil staan bij het feit dat iedereen gelukkig zou moeten kunnen zijn, ongeacht of dat er hetzelfde uitziet als bij de meerderheid. Ik wens jou, beste lezer, een fijne Pride toe, en ik hoop dat jij je vrij voelt om jezelf te zijn! 

Inge Kommeren
Redactie-stagiair Boekenkrant
inge@uhb.nl

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Stoplicht'

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Stoplicht'

'Stoplicht' is een van de vijf genomineerde verhalen van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2021. Romeo Mazzei begint zijn verhaal met dialoog, waardoor je meteen in het verhaal zit. Veel is nog onduidelijk aan het begin, maar hoe verder je leest, hoe beter duidelijk wordt wat er gebeurd is. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Klassiek spookhuisverhaal met moderne twist

Mexican Gothic is een cocktail van traditionele folklore gemixt met vrouwelijke bravoure en heeft een adembenemende afdronk. Met dit verhaal won de Amerikaanse auteur Silvia Moreno-Garcia zowel de Goodreads als Locus Award in de categorie horror, maar is dit ook terecht? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Wraak

Op zoek naar zijn nichtje stort Wolf zich met zijn bloedbroeders in de wereld van de internationale misdaad. Hij wordt geconfronteerd met vrouwenhandel, drugs en wapens. Is hij op tijd? Na drie maanden in Italië is Sanne aan het einde van haar Latijn. De mannen in Albanië waren stuk voor stuk beesten en in Italië is het niet veel beter.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Hoe het onzichtbare, zichtbaar werd

Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin en Brian Elstak brengen ons met Lennox en de gouden sikkel een magisch verhaal over een onzichtbare ziekte en een al even onzichtbaar ziekenhuis. Volg Lennox wanneer hij zijn vader achterna gaat om hem zijn gelukshangertje, een gouden sikkel, terug te geven. In dit verhaal is niets wat het lijkt en merk je al gauw dat hoe meer je leert, des te groter jouw wereld wordt.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Krypto

Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken brengt met de serie Krypto een bijzonder type full color graphic novel op de markt, voor lezers vanaf 9 jaar. De spannende en mysterieuze boeken doen denken aan strips, bevatten zelfs ook spreads zonder tekst, maar hebben de uitstraling van een spannend, mooi en dik jeugdboek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Artikel: Molukkers aan het woord

Artikel: Molukkers aan het woord

Precies zeventig jaar geleden zetten ongeveer 12.500 Molukkers voet op Nederlandse bodem. Het wordt tijd om verschillende generaties van deze groep mensen hun verhaal te laten doen. Daarom verscheen recent De Molukkers van Coen Verbraak, een bundeling van interviews. Tegelijk was afgelopen weken zijn vierdelige documentaireserie Molukkers in Nederland op tv te zien. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Verloren luchtruim: de geallieerde luchtoperaties boven Nederland in mei 1940

Uitgeverij Geromy is gespecialiseerd in boeken over ons luchtvaarthistorisch erfgoed. Voor de echte liefhebber dus! In Verloren luchtruim, een monumentaal boek vol prachtige foto's, beschrijft Peter Grimm een onderbelichte gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog: de geallieerde luchtoperaties boven Nederland in mei 1940.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Wie zijn eigen (moes)tuin wiedt, ziet het onkruid van een ander niet

De meisjes van de moestuin is zo’n boek wat mij meteen tot de verbeelding spreekt. Ik, als beginnend klungelaar van zo’n stukje groen, waar mijn fruit en groente vandaan moeten komen, kan alle hulp gebruiken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com