De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 mei

---

Ik ga op reis en ik neem mee...

Morgen ga ik een paar dagen naar Parijs met mijn familie. Doordat mijn vriendje op ongeveer honderdvijftig kilometer van mij vandaan woont, ben ik inmiddels pro inpakker geworden. Het eerste wat altijd op de inpakstapel ligt is een boek. Of het nou een reis naar mijn stageplek is of naar Parijs, ik vind het heerlijk om mezelf onderweg af te sluiten met een goed boek.

De ideale reissituatie is: een stiltecoupé van een trein in de avond, geluiddempende oordopjes (snel afgeleid), en een heerlijk stukje leesvoer. Waarom ik specifiek de trein fijn vind? Dat is het enige vervoer op het land waarin ik niet misselijk word als ik lees. In de bus of de auto houd ik het maximaal tien minuten vol. Daarna voelt het alsof ik zestig ritjes achter elkaar in een achtbaan heb gemaakt. Het is dus helaas niet voor mij weggelegd om een ontspannend moment voor mezelf te hebben in deze vervoersmiddelen. Gelukkig mag ik eens in de zoveel tijd ook mijn ideale reissituatie beleven. Als dat het geval is, zal het na het uitstappen even duren voordat ik weer terug in de realiteit ben. Om dan verrast te worden door waar ik ben aanbeland.

Lara Koster
Redactie-stagiaire Boekenkrant
lara@uhb.nl

---

De nieuwe editie van de Boekenkrant verschijnt op 5 juni

In juni zijn de Thriller Weken in volle gang, en daarom heeft de juni-editie van de Boekenkrant een extra spannend randje. Zo spreken we Marion Pauw over haar nieuwe thriller Tijgerlelie, waarin een vakantie van vijf huisgenoten in de Pyreneeën een traumatische afloop heeft. 

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Emoties van een papa in spe

Wanneer er een kind op komst is, dan is ook de vader in verwachting. Het nieuwe leven zorgt voor vreugde, maar ook voor zorgen. En natuurlijk wordt er reikhalzend uitgekeken naar de geboorte. Andrés Neuman weet al die emoties van de papa in spe prachtig en poëtisch te beschrijven in Hechten

Lees verder

---

Boekfragment: De zeven manen van Maali Almeida

Maak kennis met Booker Prize-winnaar Shehan Karunatilaka in deze mythische roman vol scherpe humor, verontrustende waarheden en de grens tussen het hemelse en het aardse. 

Lees verder

---

Spanning

Interview Victoria Selman: 'We hebben allemaal een duistere kant'

Sophie is in shock als ze vanuit de gevangenis een brief ontvangt van Matty Melgren, een seriemoordenaar die twintig jaar geleden Noord-Londen terroriseerde en meerdere jonge vrouwen vermoordde. Dat is echter niet hoe Sophie hem kent; hij had in die periode een relatie met haar moeder en was als een vader voor haar.

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: Rembrandt en Lucia

Het nieuwe prentenboek van Mylo Freeman biedt een kijkje in het kleurrijke Amsterdam van Rembrandt. Mylo Freeman schreef Rembrandt en Lucia naar aanleiding van een onderzoek van Mark Ponte, een historicus die veel onderzoek doet naar de Afro-Amsterdamse gemeenschap in de 17e eeuw. Dit prentenboek is mede tot stand gekomen in samenwerking met Museum Rembrandthuis. 

Lees verder

---

Boekfragment: Vrede

Vrede, peace of rahu... Nu er oorlog is in Oekraïne, is het extra belangrijk om de boodschap van vrede te verspreiden. Het prentenboek Vrede brengt een toepasselijk verhaal voor 4 en 5 mei en laat zien dat kleine daden een GROOT effect kunnen hebben. 

Lees verder

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com