De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 19 juli

---

Van boeken krijg ik nooit genoeg

Sinds ruim een jaar werk ik nu bij de Boekenkrant, waarvoor ik de contacten onderhoud met uitgeverijen voor de promotie van hun boeken en met boekhandels voor de abonnementen. Het is heel inspirerend werk, omdat je de mooiste boeken voorbij ziet komen. Ook is het fijn te merken dat boekhandelaren blij zijn met de Boekenkrant. Heel bijzonder is het enthousiasme van de eigenaar Abas Quasim van Bruna Hesseplaats in Rotterdam. Hij vertelde me dat klanten bij hem komen met uitgeknipte stukjes uit de Boekenkrant van boeken die ze bij hem willen bestellen. Ook gebruiken zijn medewerkers de krant om zich snel in te lezen in de boeken die op de markt zijn. Door dat soort verhalen weet je weer waarvoor je het doet!

Zelf lees ik vaak boeken die al wat langer op de markt zijn, zoals de biografie over Jan Wolkers van Onno Bloem of over Boudewijn Büch van Eva Rovers. Maar door mijn werk ik krijg ook nieuwe ideeën, zoals bijvoorbeeld de biografie van Hella Haase door Aleid Truijens en Vaderskind over Renate Rubinstein van Hans Goedkoop. Ook beleef ik veel plezier aan Het feest van Elizabeth Day, een spannende thriller. Daarnaast houd ik erg van kookboeken en vooral die waar veel over groente in staat. Gelukkig staan die ook vaak in de Boekenkrant.

Kortom, ik ben blij dat ik zoveel inspiratie krijg door de Boekenkrant en zal er met veel plezier aan blijven werken om boeken zoveel mogelijk in het zonnetje te zetten.

Mirjam Cornelis
Accountmanager Boekenkrant
mirjam.cornelis@uhb.nl

---

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 1 augustus

De zomer zindert onverminderd door in de Boekenkrant van augustus! Zo spreken we met thrillerauteur Anya Niewierra en haar dochter Merel Godelieve, die het heerlijke feelgood-boek Ook dat nog schreven. Waarschuwing: aan het eind van dit boek wil je méér!

Lees verder

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: De jaarlijkse hybridententoonstelling

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: De jaarlijkse hybridententoonstelling

De jaarlijkse hybridententoonstelling is een van de vijf genomineerde verhalen van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2022. Dit komische en originele verhaal van Rosanne van den Heuvel heeft ons hardop doen lachen. Vooral de combinatie tussen de absurde situatie – een tentoonstelling voor hybride dieren – en de erg herkenbare menselijke emoties als jaloezie die bij zo’n competitie komen kijken, maken dit verhaal een plezier om te lezen.

Lees verder

---

Literatuur

Interview Jennifer Saint: 'Ik wilde uitvinden hoe Elektra zo verknipt was geworden’

Na de mythe van de Minotauros in Ariadne laat Jennifer Saint nu haar licht schijnen op de Trojaanse oorlog. In Elektra lezen we het bekende verhaal niet vanaf het slagveld, maar vanuit drie vrouwen die allemaal een sleutelrol speelden in deze tragedie. 

Lees verder

---
Column Lex Jansen: James Ivory

Column Lex Jansen: James Ivory

Tegen ons huis staat een steiger. Ik vroeg aan een van de schilders wanneer het werk af zou zijn. Een beetje pesterig zei hij: ‘Als het klaar is.’ Hoewel ik het antwoord niet erg kon waarderen, begon ik er toch over na te denken. Wanneer is iets af?

Lees verder

---

Recensie: Worstelingen van een terrorist

De Spaanse schrijfster Julia Navarro werkte eerst als politiek verslaggever voordat ze zich op het schrijven van fictie stortte. Vanuit het niets is alweer haar achtste roman, waarin Brussel het toneel is van weerzinwekkende aanslagen. Ze laat zien dat de dader gedreven werd door een keerpunt in zijn leven.

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Niets is wat het lijkt en alles is een strijd 

De mayday van F-16-piloot luitenant Ylva Nordahl vindt plaats als zij, samen met majoor John Evans, wordt neergeschoten door een Russische piloot. Ze redden zichzelf met hun schietstoel en wat volgt is een barre tocht door sneeuw en ijs om in veiligheid te komen. Ondertussen nemen de spanningen tussen het Westen en Rusland toe en dreigt de Derde Wereldoorlog. 

Lees verder

---

Jeugd

Boekfragment: Mijn eerste dierenboek

Mijn eerste dierenboek is een prachtig kijkboek met grote dierenplaten van Little Dutch. Weet jij welke dieren er in de zee leven?

Het assortiment van Little Dutch wordt uitgebreid met boeken! In dit grote kijkboek voor jong en oud leer je heel veel dieren uit verschillende leefwerelden kennen. 

Lees verder

---

Non-fictie

Onderweg in het hier en nu

Vroeger was pelgrimeren vooral religieus van aard. Maar pelgrimeren verandert. Anno 2022 kan pelgrimeren ook een niet-religieuze, persoonlijke betekenis hebben. Iedere pelgrim vult het begrip pelgrimeren anders in. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com