De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 juni

---

Rumoer

De Boekenweek zit erop. Nu volgt een week met slagingsfeestjes. Donderdag worden de uitslagen berekend van de centrale examens en daarna is het tijd voor taart. Voor de meesten dan. (Als je een cadeau zoekt: met een boek zit je altijd goed.) Alles gaat een beetje anders dit jaar. Dat weten we nu wel. Geen Boekenbal. Geen groot slagingsfeest. Desondanks gaat het wel allemaal door. We hebben als mensen nu eenmaal behoefte aan wat rumoer, zij het in verschillende mate. Ook lezers. Onze ogen hebben we de laatste tijd genoeg de kost kunnen geven met boeken. Dat we ook het geluid dat boeken met zich meebrengen zouden gaan missen, hadden we niet verwacht. Zo houd ikzelf van het ingetogen rumoer van een boekhandel, maar ook literaire festivals zorgen voor het nodige geluid in het literaire landschap.

Het is een cliché, maar het is waar. Pas als het stil is, word je je bewust van het geluid.

 

Renske Immink
Redactiestagiair Boekenkrant
renske@uhb.nl

---

Nu verschenen: de juni-editie van de Boekenkrant met Karin Slaughter, Hanna Bervoets en Babs Gons

De Boekenweek is officieel alweer afgelopen, maar het feest gaat nog even door! In deze editie van de Boekenkrant komen uiteraard het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen en het Boekenweekessay De genocidefax voorbij, en spreken we met Babs Gons, die het gedicht voor de Boekenweek maakte. Verder bereiden we ons voor op de zomer met Waar ik liever niet kom van debutant Liselotte Idema. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Vacatures Uphil Battle uitgevers

Vacatures Uphill Battle uitgevers

Kom jij ons team versterken? De Boekenkrant is een uitgave van Uphill Battle uitgevers. Onze zuster-uitgaven zijn de Militaire Courant en Gezonder Leven Kan!, die door hetzelfde kernteam worden gemaakt. Bij Uphill Battle uitgevers geloven we in de kracht van het team. Ieder individu is uniek en bijzonder. Dat maakt ons samen sterk. We maken de wereld een beetje mooier. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Schrijftips van Karin Slaughter

Schrijftips van Karin Slaughter

Karin Slaughter, de ‘Queen of Crime’, is groot fan van korte verhalen. Ze gaf ons een paar tips voor het schrijven van het perfecte korte verhaal. Heb je een gouden tip voor het schrijven van een kort verhaal?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Het thema van de Boekenweek is tweestrijd. Wij zetten een nieuw boek en een klassieker tegenover elkaar en vergelijken ze.

Boekenweek-dilemma: klassieker of vers van de pers?

Deze week is de Boekenweek van start gegaan. Het thema van dit jaar spreekt ons ontzettend aan. Tweestrijd is dan ook de kern van heel veel literatuur. We lezen graag over een uit de hand gelopen conflict of een goed dilemma. Omdat het niet altijd de hoofdpersoon hoeft te zijn die voor een dilemma staat, hebben wij er één voor jullie, de lezers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Cover De sterren boven Bagdad van Gina Willkinson- uitsnede

Recensie: ‘Ik heb niets verkeerds gedaan’

Een waardevolle toevoeging aan literatuur over het Midden-Oosten: De sterren boven Bagdad. Gina Wilkinson heeft er zelf ten tijde van de dictatuur van Saddam Hoessein gewoond als ambassadeursvrouw en zag de samenleving van dichtbij. In deze roman staan drie vrouwen centraal die je meetrekken in een onbekende omgeving maar waar de mensen hetzelfde willen als jij.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Perfecte dood van Helen Fields

Boekfragment: Perfecte Dood

Perfecte dood van Helen Fields is het derde deel in de spannende serie rondom Luc Callanach en Ava Turner.  Het was veel te koud om naakt buiten te liggen, dat was Mark McVeighs eerste gedachte – een belachelijke gedachte. Hij werd compleet overdonderd door het camerabeeld dat de drone naar zijn monitor zond. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De wereld redden van duistere schurken

Recensie: De wereld redden van duistere schurken

Wereldspionnen is het eerste deel in de razendspannende serie van James Ponti. Grappig verteld en vlot geschreven. Het is een ware pageturner. Het boek wordt geadviseerd aan superhelden vanaf 9 jaar.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Het ontstaan van een omstander

Recensie: Het ontstaan van een omstander

Wie zijn de verzetshelden? Over deze vraag zijn vele geschiedenisboeken volgeschreven. In haar essay voor de Boekenweek draait Roxane van Iperen die vraag om: wie zijn de omstanders? De genocidefax onderzoekt onze innerlijke tweestrijd tussen meegaan met de groep, of je ertegen verzetten. Van Iperen neemt de Rwandese genocide als schrijnend voorbeeld.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview: ‘Angst is een deel van mij’

Interview: ‘Angst is een deel van mij’

Niet goed kunnen slapen. Vaak geruststelling nodig hebben. Opzien tegen elke afspraak buiten de deur. Het zijn angsten waar schrijver Daan Heerma van Voss mee te maken heeft. Toen zijn vriendin hem daarom tijdelijk verliet, begon hij een persoonlijke reis naar de bron van angst. Zijn nieuwe boek De bange mens is het resultaat.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com