De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 mei

---

Rustpunt

Een papieren medium is in deze digitale tijden van nature wat ouderwets. Maar daar ligt denk ik ook juist de charme van een papieren boek of krant; je kunt het voelen, je kunt het ruiken. Vergeleken met de onlinewereld zijn boeken en kranten misschien maar statisch en langzaam – en daarom juist een broodnodig rustpunt. Dat is wat wij ook met de Boekenkrant willen uitstralen: het gaat hier niet om flitsende nieuwsberichten die je aandacht proberen te trekken, maar om het vertellen van goede verhalen.

En toch kunnen ook wij niet meer zonder de hulp van de digitale communicatiemiddelen. Hoe laat je aan de wereld weten dat er een nieuwe editie verschenen is? Juist, je plaatst een bericht op je website en stuurt er een mailing uit. Hoe krijg je de jongere generaties zo ver dat ze ook met de Boekenkrant kennismaken? Die zijn tegenwoordig alleen maar via de sociale media te bereiken. Ook een papieren medium moet met zijn tijd meegaan, en daarom hebben wij de laatste tijd hard gewerkt aan een vernieuwde, modernere website. En vandaag is het zover: hij staat online! Met deze minimalistische lay-out wilden we eenzelfde rust uitstralen als in de krant, om zo alle ruimte te geven aan de verhalen.

Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt!

Mirjam Mulder
Hoofdredacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com  

---

Boekenkrant lanceert nieuwe website!

Het is feest op de redactie, want vandaag is de vernieuwde website van de Boekenkrant online gegaan! Na vorig jaar de papieren krant een nieuw jasje te hebben gegeven, was het nu hoog tijd voor een redesign van de website. Zoals je kunt zien, zijn de lay-out en de indeling veranderd, maar je kunt nog steeds dezelfde inhoud terugvinden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 7 juni

De juni-editie van de Boekenkrant staat in het teken van de Boekenweek! Uiteraard hebben we extra aandacht voor het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen en het Boekenweekessay De genocidefax. Verder lichten we titels uit waar je tijdens de Boekenweek naar op zoek kunt gaan in de boekhandel. Wat dacht je van Waar ik liever niet kom van debutant Liselotte Idema? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Ik hou ook van jou

Dolly Alderton laat in Schimmen zien dat een relatie iemands leven en persoonlijkheid helemaal kan veranderen. Nina George Dean ziet het om zich heen gebeuren en ondervindt het aan den levende lijve. Nina heeft haar leven keurig op een rijtje. Ze kan rondkomen van het geld dat ze verdient als culinair schrijfster, woont op zichzelf en is dolgelukkig in haar nieuwe appartement in Archway, Londen. Dat ze single is vindt ze geen enkel probleem. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Welkom in het rijk van Shadow & bone

Welkom in het rijk van Shadow & Bone

Op 23 april werd de Netflix Original Serie Shadow & Bone, gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo, gelanceerd! Heb jij de boeken al gelezen?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Britt van Marsenille: Bijen redden met Britt

Britt van Marsenille is radio- en tv-presentatrice in België. Ze vindt bijen een van de belangrijkste dieren op aarde en werd imker om de bijen te helpen. Deze maand presenteert ze een prachtig prentenboek om haar opgedane kennis over bijen te delen.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Dodenherdenking

Dodenherdenking combineert het verhaal van Spitfirepiloot Chris tijdens de oorlog en rechercheur Martin in het heden. In Noord-Groningen is een groot windmolenpark aangekondigd. Dan wordt een wethouder van de gemeente dood aangetroffen…  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Column Onze Taal: Taalwetten

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Taalwetten maken en vinden van Nicoline van der Sijs. Vroeg in de zestiende eeuw ontstond in de Lage Landen het streven naar standaardisering van de taal – dat was handig in een tijd waarin er door de boekdrukkunst steeds meer teksten verspreid werden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Kroniek van een bezielend ideaal

Wat maakt een mens vrij? Sinds de pandemie en diverse staatsverordeningen om deze te tomen, blijkt het vraagstuk relevanter dan ooit. Dat Annelien de Dijns Freedom. An Unruly History zó op de actualiteit zou inspelen, is voor de Vlaamse historica een toevalstreffer van formaat. Het kraaknieuwe Alfabet Uitgevers brengt een vertaling van diens groot opgezette ideeëngeschiedenis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com