De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 juni

---

Dromen najagen

Vroeger dacht ik dat je nooit je boterham kon verdienen met schrijven. De kans is immers klein dat je een boek schrijft dat net zo goed verkoopt als die van J.K. Rowling of Stephen King. Toch weerhield het mij er niet van om mijn droom na te jagen en te kiezen voor de opleiding Journalistiek in Tilburg, waarbij veel schrijven centraal staat. 

Als kind verslond ik de boeken van Dolfje Weerwolfje en later Harry Potter. Inmiddels lees ik veel fictie, young-adult, (historische) romans en journalistieke artikelen en boeken. Een specifiek lievelingsboek heb ik niet, al staat Echo van Thomas Olde Heuvelt wel aardig hoog op mijn favorietenlijstje. Stiekem hoop ik dat er ooit een werk van mijn eigen hand bij een lezer thuis zal liggen op een nog-te-lezen-stapel die net zo groot is als de nog-te-lezen-stapel bij mij thuis. Misschien is het een te grote droom om na te jagen, maar niet geschoten is altijd mis. En ondanks de vele mogelijkheden die er zijn om als schrijver op andere manieren je brood te verdienen, blijf ik dromen van die ene bestseller die ik ooit ga schrijven. 

Sanne van der List
Redactie-stagiaire Boekenkant
Sanne@uhb.nl

---

Literatuur

Interview met Arthur Japin: De vrouw die niet mocht zingen 

Interview Arthur Japin: De vrouw die niet mocht zingen 

De nieuwste historische roman van Arthur Japin speelt zich af in de tachtiger jaren van de negentiende eeuw. In Wat stilte wil volgen we Anna Witsen, een uit een rijke patriciërsfamilie afkomstige jonge vrouw met een passie voor zingen. Tot haar grote verdriet verbiedt haar vader Anna echter een zangcarrière te beginnen. 

Lees verder

---
Boekfragment: Sneller langzaam

Boekfragment: Sneller langzaam

Nieuwe dichtbundel van de meest geliefde dichters van Nederland. 

MOOI
Alle plaatjes bekeken
vond het mooiste het mooist.
Maar na een poos
werd het op een na mooiste
het mooist en nog weer later
het lelijkste het mooist.
Hoe daarna nog ooit
over mooi gekwinkeleerd.

Lees verder

---

Jeugd

Interview 3PAK: Mediteren met verhalen 

Interview 3PAK: Mediteren met verhalen 

Van 16 t/m 25 september is het weer Boekenweek van Jongeren. De bijbehorende geschenkbundel 3PAK biedt ook dit jaar een mooie mix: een spannend moordmysterie van Chinouk Thijssen, een verhaal over een bijzondere vriendschap van Daan Heerma van Voss, en een gedichtencyclus van Gershwin Bonevacia. De auteurs vertellen over hun bijdrage.  

Lees verder

---
Boekfragment: Zo zonde van de zee

Boekfragment: Zo zonde van de zee

Tijdens een reis naar Korsthaven, ontdekt de familie Stilton dat de zee gi-ga-gantisch vervuild is! Geronimo en zijn familie bedenken een plan en geven hun muizenissige project zelfs een naam: Doen voor groen! 

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Heiligen, selkies en bevrijding

Recensie: Heiligen, selkies en bevrijding

Op Facebook schreef wetenschapper en romancier Victoria Whitworth over haar zwempartijen bij de Sands of Evie, en ze genoot ‘van de uitdaging om dezelfde activiteit te beschrijven in taal die telkens weer fris en anders was, dag in dag uit, jaar in jaar uit.’ Dit leidde tot het boek Zwemmen met zeehonden.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com