O’Brien, Enright en Konrád op City2Cities 2014

In april vinden de internationale literatuurdagen City2Cities plaats in Utrecht, met Boedapest en Dublin als themasteden. Voor deze gelegenheid komt de Hongaarse schrijver György Konrád naar Nederland. Edna O’Brien en Anne Enright reizen af vanuit Ierland om hun geboorteland te vertegenwoordigen.

Van 5 tot en met 13 april vindt in Utrecht het literaire festival City2Cities plaats. Tijdens deze literatuurdagen worden er jaarlijks twee themasteden besproken aan de hand van proza en poëzie. Vorig jaar waren dat Lissabon en Berlijn en dit jaar worden Boedapest en Dublin in het zonnetje gezet.
Speciaal voor die gelegenheid zullen uit beide steden afgevaardigden naar Utrecht afreizen om te praten over ‘hun’ stad.
Voor Hongarije zal dat György Konrád zijn. Konrád is een Joodse schrijver die in Hongarije het toonbeeld van vrijheid is geworden door zijn werk over de Holocaust en het communistische regime dat heerste toen hij opgroeide. Hij gaat de Belle van Zuylenlezing geven.
Vanuit Ierland komen Edna O’Brien en Anne Enright naar Utrecht. Zij zullen aanwezig zijn bij de ‘Grand Finale’ op 13 april. Enright won in 2007 de Man Booker Prize, een belangrijke literaire prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Engelstalige roman. O’Brien wordt door critici het grootste talent in de hedendaagse Ierse literatuur genoemd.

Behalve deze Hongaarse en Ierse grootmeesters zullen er ook veel Nederlandse en Vlaamse schrijvers in Utrecht rondlopen tijdens City2Cities, waaronder Abdelkader Benali, Herman Brusselmans en Maartje Wortel.

Bron: www.city2cities.nl / www.schrijvenonline.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven