Made in Europe: een must voor elke cultuurliefhebber

Wat bindt Europa werkelijk? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots? In Made in Europe verdiept Pieter Steinz zich in het culturele DNA van ons continent.

PROMOTIE – Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine ‘vignetten’ maakt Steinz een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur; van de Ierse manuscripttraditie tot de Roemeense Draculamythe en van de Chanel tot Monty Python. Het resultaat is een culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Made in Europe werd direct bij verschijning al overladen met complimenten. Tommy Wieringa nam het boek mee naar De Wereld Draait Door aan de vooravond van de Boekenweek met de boodschap: ‘Koop dit boek!’ Wim Brands (VPRO Boeken) tipte het boek, met de volgende aanbeveling: ‘Wie dit boek nu al niet wil hebben, moet maar nooit meer een boek kopen. Dit is het gedroomde boek.’

Een paar weken later werd Made in Europe door het boekenpanel van De Wereld Draait Door getipt! Kijk hier het fragment terug. Matthijs van Nieuwkerk vertelde dat hij dit boek ‘verslonden’ had, en Monique Burger van De Nieuwe Boekhandel kwam om in de superlatieven: ‘Een verrukkelijk, rijk boek. […] Je leest maar door. Je wil álles weten. Hij kan zo ontzettend goed dingen met elkaar verbinden, structureren… We moeten het met goud bestrooien. Het is fenomenaal en je blijft maar bladeren en lezen. Geweldig! […] [Pieter Steinz] is een meester.’

Kortom: het prachtige, rijkelijk geïllustreerde Made in Europe is een must voor de boekenkast van elke cultuurliefhebber!

Koop ‘m in je boekhandel of hier!

9789046815540.pcovr.01.madeineurope.indd

Boekgegevens

Pieter Steinz, Made in Europe, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 978 90 468 1554 0 (€ 34,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven