Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Poëziegeschenk 2015

2014 is een goed jaar voor Ilja Leonard Pfeijffer. Niet alleen won de auteur de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba, gisteren werd bovendien bekend gemaakt dat hij Het Poëziegeschenk zal schrijven voor de aankomende Poëzieweek, die van 29 januari tot 4 februari 2015 plaatsvindt.

Dit nieuws werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het programma Pauw, van presentator Jeroen Pauw. Het thema voor de poëzieweek is Liefde, met als motto Met zingen is de liefde begonnen. Pfeijffer (1968) komt uit Leiden en schrijft naast romans en gedichten ook verhalen en columns. Zijn poëziedebuut, Van de vierkante man (1998), werd genomineerd  voor de prestigieuze VSB Poëzieprijs en won daarnaast de C. Buddinghprijs.  Zes jaar geleden verhuisde Pfeijffer naar Genua, Italië. Daar schreef hij La Superba (2013), waar hij de Libris literatuurprijs 2014 mee won.

Tijdens de Poëzieweek 2015 worden de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden het Gedichtenbal en de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. De gedichtenbundel van Pfeijffer word je in die week aangeboden door boekhandels wanneer je €12,50 of meer besteedt aan poëzie.

Meer informatie vind je hier.

Bron: CPNB / parool.nl / nrc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven