Hier lees ik: Maaike Ouboter

Elke maand portretteert fotograaf Wouter le Duc een bekende Nederlander op zijn of haar favoriete leeslocatie met een bijzonder boek. In mei portretteerde hij zangeres Maaike Ouboter.

In de luwte van de Amsterdamse grachten zit singer-songwriter Maaike Ouboter (1992) vaak om te lezen en tot rust te komen. Nadat ze haar middelbare school in Gouda heeft doorlopen verhuist ze naar Amsterdam, om aan Universiteit van Amsterdam Media & Cultuur te studeren. Haar oom, een echte ras-Amsterdammer, heeft haar al fietsend de fijne plekken van de stad laten zien.
In de brugklas las ze voor het eerst haar favoriete boek, Het Sinaasappelmeisje van Jostein Gaarder. In dit boek krijgt hoofdpersoon Georg van zijn moeder een brief van zijn inmiddels overleden vader. Zijn vader leert hem in deze brief belangrijke zaken over het leven. Hij vertelt hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet; een verhaal dat Maaike altijd ontroerend vindt.
Na het overlijden van haar moeder vindt Maaike troost in Het Sinaasappelmeisje. Dankzij de gesprekken met haar vader over het boek, ontdekt ze hoe haar ouders elkaar hebben ontmoet. Over deze ontmoeting zingt ze in het nummer 23 april, dat te horen zal zijn op haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt. Deze plaat komt op 19 juni dit jaar uit.
Terwijl de fietsers voorbijrazen over de Amsterdamse grachten, slaat Maaike hier Het Sinaasappelmeisje open. Bij het herlezen dompelt zij zich weer even onder in de wereld van Georg en fantaseert ze over het prachtige beeld van het meisje dat langsloopt met een zak sinaasappels.

Foto’s: © Wouter le Duc (www.wouterleduc.com)

The God Machine The God Machine The God Machine

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven