Een mummie tussen de dummy’s

Het nieuwe boek van Tosca Menten is verschenen: Dummie de Mummie en de Smaragd van de Nijl. En waar kan dat nou beter gevierd worden dan in de fabriek waar de Dummy’s van Fruittella worden geproduceerd?

dummie-mummieIk voelde me net Sjakie die de chocoladefabriek van meneer Wonka binnenstapt toen ik hoorde dat ik op 14 september samen met een aantal andere bloggers en vloggers een rondleiding zou krijgen door de Fruittellafabriek in Breda. Normaal laten ze er nooit mensen binnen, maar er was een speciale reden voor: het nieuwste Dummie-boek van Tosca Menten is verschenen. Dat moest natuurlijk op toepasselijke wijze worden gevierd, en zeg nou zelf: welke locatie is geschikter dan de fabriek waar de enige echte Dummy-snoepjes worden gemaakt?

Zo’n bijzondere rondleiding meemaken betekent wel dat ik om vier uur ’s ochtends één van de eerste treinen uit Amsterdam naar het zuiden van het land moet pakken, maar het is het meer dan waard. Na een uitgebreide securitycheck aan de toegangspoorten van de fabriek lopen we als Gouden-Wikkelwinnaars het terrein over naar de fabriek. Tosca Menten zit ons al op te wachten, samen met de enige echte Dummie de mummie, die ons ook tijdens de tour zal vergezellen.
Na een korte presentatie over Fruittella begint het feest pas echt. We krijgen allemaal – inclusief Dummie – een haarnetje en een hippe veiligheidsbril, en worden de fabriek in begeleid.

De rondleiding begint in een kamer waar de Dummy’s op kleine schaal worden gemaakt. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe smaken en krijgen we een goed beeld van de verschillende fases van de Dummyproductie.
Daarna is het tijd voor het echte werk. Hoewel ik als kind een heleboel doosjes met Dummy’s achterover heb geslagen, heb ik er nooit bij stilgestaan hoe ongelooflijk veel tijd en aandacht er in zo’n piepklein snoepje zit. Het hele productieproces mogen we meemaken: van het mengen van de ingrediënten tot het moment dat de Dummy’s in de doosjes worden gedaan. Wij brave bloggers hobbelen enthousiast en met camera’s in de aanslag door de fabriek en stoppen onze zakken vol met rolletjes snoep waar het maar kan.
Tosca poseert met volle overgave met haar Dummie-pop voor alle meng-, roer-, rek-, en pakmachines. De medewerkers laten ons alles zien en proeven en willen ook graag met onze mummie op de foto. Op de afbeelding boven dit stukje poseert Tosca er vrolijk op los met haar geliefde personage.

Aan het eind van de dag staat er nog een buffet met lekkere broodjes voor ons klaar, maar stiekem hebben we al een paar snoepjes teveel gegeten. Bewapend met een felroze Fruittella-tas en high van de suiker vliegen we weer naar buiten. Ik ben met een mummie in een snoepfabriek geweest. Hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen?

Dummy-fans opgelet: deze maand maak je bij aankoop van 1 Fruittella-product kans op 1 van de 100 unieke prijzenpakketten van Tosca Menten. De actie loopt nog tot 28 oktober 2016. Ga naar actie.fruitella.nl voor meer info!

Foto: Maricris Goedhart

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven