Dalai Lama pleit voor tolerantie en begrip: gelovig of niet gelovig en religies onder elkaar

Ons zelfbeeld beïnvloedt onze houding tegenover de mensen om ons heen. Daarom hebben we meer nodig dan alleen tolerantie en begrip tussen de verschillende religies om een vreedzame wereld te bouwen.

PROMOTIE -Zijne Heiligheid de Dalai Lama wil met dit boek mensen stimuleren hun fundamentele menselijke waarden te ontwikkelen. Hoe werkt dit? Hoe kunnen we betere mensen worden? In zijn nieuwste boek zet hij zijn visie openhartig uiteen. Iedereen die vervulling, welzijn en geluk wil bereiken, dient fundamentele menselijke waarden als compassie, vergeving, geduld en tolerantie te cultiveren. Van oudsher richten mensen zich tot een religie om hun menselijke waarden te ontwikkelen. De Dalai Lama begrijpt dat dit tegenwoordig voor velen niet meer opgaat. Hij wil niet alleen de tegenstellingen tussen gelovigen en ongelovigen overbruggen, maar ook die tussen de aanhangers van de verschillende religies.

Het tweede deel van het boek gaat over de praktische training van de geest, oefeningen om onze innerlijke waarden te ontwikkelen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en direct gericht op het omzetten van destructieve emoties in menselijke waarden. Ethiek en menselijke waarden zijn volgens de Dalai Lama de basis voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving, waarin iedereen zijn potentieel volledig kan ontwikkelen.

23 cover Dalai Lama

Boekgegevens

Dalai Lama,  Vrij van religie. Een pleidooi voor vrede, compassie en welzijn, vertaling: Bert van Baar), Milinda Uitgevers – imprint Asoka, ISBN 978 90 567 0295 3 (€ 19,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven