Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Germanen van Ugo Janssens

21 februari 2014 @ 19:00

Stadhuis Antwerpen – Uitgeverij Van Halewyck in samenwerking met Boekenmarkt De Markies nodigen u uit op de voorstelling van het boek De Germanen van Ugo Janssens. De spreker deze avond is Peter Pelckmans, Germaanse filoloog.

Nog meer dan de Kelten worden ‘de Germanen’ sinds het oude Rome omhuld door mythe, magie en legende. En nog meer zijn ze door de eeuwen heen voor de historische en ideologische kar van menig staatsman en historicus gespannen. Wie waren de Germanen dan echt? In dit wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijk geschreven boek speurt Ugo Janssens in het spoor van antieke auteurs zoals Caesar en Tacitus, archeologen, linguïsten, historici, antropologen en etnologen naar de afdrukken die diverse Germaanse stammen in onze geschiedenis en bodem hebben nagelaten.

Ugo Janssens is auteur van toegankelijk geschreven historische non-fictie, die in binnen- en buitenlandse
universitaire bibliotheken wordt opgenomen. Het merendeel van zijn boeken prijkte in diverse bestsellerslijsten. Voor zijn oeuvre werd hij onder meer bekroond met de Lion Francoutprijs 2010 en het ereburgerschap van Vielsalm (2011).

Mail naar janssens.ugo@skynet.be om te reserveren.

———————————————–

Gegevens

Datum:
21 februari 2014
Tijd:
19:00

Locatie

Stadhuis Antwerpen (Leyszaal)
Grote Markt 1
Antwerpen ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven