Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De poëzie van Gerard Reve

23 februari 2014 @ 16:00

€50

De Nieuwe Liefde, Amsterdam – Iedereen kent hem van zijn proza en brievenboeken, weinigen kennen zijn gedichten. Toch is het poëzie waarmee Gerard Reve debuteerde in 1940. Toon en thematiek verschillen niet van die in zijn bekende werken, mystiek en godsdienst, tragiek en ironie voeren ook hier de boventoon. Is het dan de vorm die anders is?

Een spannende middag waarin de gedichten gelezen worden door schrijver Arnon Grunberg, die zowel de humor als de erotiek, zowel het geestrijke als het platvloerse in deze gedichten naar voren kan laten komen.

‘Toen het uit was, was er fijne muziek van het leger’, schreef Reve in het gedicht De blijde boodschap. Het leger zal deze middag niet aanwezig zijn, maar er is wel fijne muziek van de Hammond-speler Bas van Lier, krachtig en bluesy, muziek waarin knipoog en kwaliteit hand in hand gaan. Hij wordt begeleid door drummer Erik Kooger.

Maarten van der Graaff leest een column. En het mini-college wordt gegeven door Edwin Praat, docent Nederlands aan de HvA en moderne Nederlandse letterkunde aan de UvA.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

———————————————–

Gegevens

Datum:
23 februari 2014
Tijd:
16:00
Kosten:
€50

Locatie

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
Amsterdam ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven