Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BorderKitchen met Helon Habila

19 februari 2014 @ 20:00

€5,00

BorderKitchen-salon, Den Haag – De Nigeriaanse auteur Helon Habila komt bij de literaire salon van BorderKitchen vertellen over zijn nieuwe roman Olie op water. Hij wordt – in het Engels – geïnterviewd door Toef Jaeger.

Helon Habila (geboren in 1967) begon als journalist in Nigeria. Hij woonde in Lagos, Norwich, New York, Washington, Berlijn en woont tegenwoordig in Virginia waar hij Creative Writing doceert aan de George Mason University. Habila is meermaals bekroond voor zijn poëzie en proza en schreef Wachten op een engel en Measuring Time voordat Olie op Water verscheen.

De jonge Nigeriaan Rufus uit Olie op water is werkzaam als journalist. Samen met zijn grote journalistieke voorbeeld Zaq reist hij de Nigerdelta in op zoek naar de ontvoerde vrouw van een rijke Britse petrochemicus. Het lijkt een ‘simpele ontvoering’ waarbij losgeld betaald zal worden zodra de journalisten bewijs leveren dat de ontvoerde vrouw nog leeft. De zoektocht blijkt echter een gecompliceerde en levensgevaarlijke queeste in de door olie bevuilde omgeving. De journalisten kampen met ziekte, ontmoeten de laatste bewoners van uit armoede verlaten dorpen en worden gevangen genomen door Nigeriaanse militairen. Het resultaat is een spannend verhaal met een droeve boodschap over de vervuilende olie in Nigeria.

Olie op water is vertaald uit het Engels door Aleid Van Eekelen-Benders  –  oorspronkelijke titel Oil on Water –  en is uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam. Het interview wordt gehouden door NRC journaliste Toef Jaeger.

Tickets zijn te reserveren via info@borderkitchen.nl of tijdens kantooruren via 070-3462355.

———————————————–

Gegevens

Datum:
19 februari 2014
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00

Locatie

BorderKitchen-salon
Kerkstraat 11
Den Haag,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven